Nieuwsbrief redacteur

Vind je het leuk om nieuwsbrieven voor Utrecht in Dialoog te verzorgen? Mensen aan te spreken en uit te nodigen die echt in gesprek willen?  Ben je goed in duidelijke en taal en het belichten van verschillende perspectieven? Dan is de vrijwillige functie van nieuwsbrief redacteur misschien iets voor jou. 

De functie: nieuwsbrieven verzorgen

Je maakt maandelijks een nieuwsbrief met een overzicht van de komende evenementen, inspiratie en impressies rond verschillende thema’s. Voor het opmaken en verzenden van de nieuwsbrieven maak je gebruik van LaPosta. De content voor de nieuwsbrief, komende evenementen, inspiratie op thema’s en verslagen wordt beheerd op de WordPress website. Je zorgt ervoor dat de nieuwsbrieven uitnodigend en compleet zijn, dat de opmaak er strak uitziet, de links werken en dat ze op tijd verstuurd en naar het juiste adressenbestand verstuurd worden. Naast de algemene nieuwsbrief zijn er speciale edities in het Engels, voor dialoogbegeleiders en vrijwilligers.

Jouw profiel: duidelijke taal

Je schrijft open, wervend en licht, spreekt verschillende mensen aan, hebt aandacht voor inclusief uitnodigend taalgebruik, oog voor vorm, opmaak en detail. Je bent sterk in duidelijke alledaagse taal, werkt zorgvuldig, nauwgezet en zelfstandig. Je bent sterk in taal en vindt het een uitdaging om de principes van de waarderende dialoog te vertalen in open uitnodigende teksten waarin verschillende perspectieven aan bod komen.

De functie kan flexibel worden ingevuld en is ook geschikt voor mensen die zich heroriënteren, andersoortige werkervaring op willen doen. We vragen een inzet van gemiddeld 4 uur per week. Het gaat om een onbetaalde functie.

Ons aanbod: diversiteit en inclusie

– bij kunnen dragen aan een organisatie die er toe doet
– mee ontwikkelen van een taal en cultuur die mensen insluit
– een groot en divers netwerk van betrokken Utrechters en organisaties
– begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden
– training in waarderende dialoog en vergoeding van onkosten

Meer weten?

Neem contact op en/of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Reageren is niet mogelijk