Online ochtendgesprekken

Met de tweede golf van het virus vervolgen we de serie online ochtendgesprekken onder het motto Online Koffieochtenden met een goed gesprek. Ontdek de mogelijkheden van een goed gesprek online en sluit je aan! Voor iedereen die oud wil worden, de mogelijkheden van online contact wil ontdekken of de smaak van online al te pakken heeft.

Je bent ook van harte welkom bij de Ontmoet en wandel, speciaal om in dit tweede coronajaar wandelend de stad en wijkgenoten beter te leren kennen. We kunnen immers nog in duo’s wandelen! En bij een ochtendgesprek in Terwijde, Parkwijk, De Meern, Griftsteede, de Musketon en De Saffier!

In gesprek in Coronatijd

In mei 2020 zijn we gestart met een nieuwe online serie: in gesprek over wat ons bezighoudt in Coronatijd onder begeleiding van Martin van Lijf. Iedere vrijdagochtend speciaal voor oud, jong en iedereen die de buurtgesprekken in Lunetten, Leidsche Rijn, rond het Griftpark, in Oost en elders in de stad mist. In juni gingen we weer meer naar buiten en hebben we het gehad over het “nieuwe normaal”, hoe dat werkt, waar we naar verlangen en hoe we dat vorm kunnen geven. Na een korte zomerstop vervolgden we de serie online gesprekken op vrijdagochtend voor iedereen de mogelijkheden van online contact wil ontdekken of de smaak van online al te pakken heeft en over hoe het is om ouder te worden in Coronatijd.

We leven inmiddels in een heel andere wereld dan we ons hadden voorgesteld toen we elkaar met een warme omhelzing een gelukkig en gezond nieuwjaar zoenden, gingen studeren en op kamers gingen. We ontmoeten familie, vrienden, buren, docenten en collega’s veilig op afstand, proberen het nieuwe normaal vorm te geven en zitten inmiddels in de tweede Coronagolf. Wat betekent dit voor jouw leven, je relaties, je ontwikkeling en de verbanden waar je deel van uitmaakt? 

Tonny Rosbergen deed mee aan één van de vrijdagochtendgesprekken. Lees hier haar verhaal >>>

Wat is een online dialoog?

In online contactdialogen kun je vanaf je computer, video of smartphone via Online Zoomsessies in gesprek met anderen terwijl je elkaar ziet en hoort. Via internet ga je met 4 tot 6 mensen in gesprek onder begeleiding van een dialoogbegeleider. We delen onze ervaringen, hoop en wat we gaan doen volgens de dialoogmethodiek. Hieronder vind je een overzicht van de komende gesprekken met links naar meer informatie. Als je je aanmeldt ontvangt je een loginlink en een wachtwoord.

Thema’s

Is er een thema waar jij graag over in gesprek wilt? Wil je een liedje, column of gedicht voorlezen of een thema voorbereiden? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl. Thema’s waar we eerder op vrijdagochtend over in gesprek gingen:

Online Erbij Horen in Crisistijd

Deze dialoogserie wordt mogelijk gemaakt door het VSB-fonds, Sluyterman van Loofonds en Stichting RCOAK en is onderdeel van Online Erbij Horen in crisistijd en de Buurtaanpak Erbij Horen. Ontwerp en realisatie vindt plaats met vrijwilligers, betrokken bewoners(initiatieven) en wijkpartners zoals Lunetten Wil Wel, Wijkwijzer NoordOost, OostvoorElkaar, Utrecht Natuurlijk en DOCK. Bekijk ook het volledige overzicht van online dialogen >>>

 

Reageren is niet mogelijk