Online serie: Coronatijd

In mei zijn we gestart met een nieuwe online serie: in gesprek. Iedere vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur gaan we in gesprek over wat ons bezighoudt in Coronatijd onder begeleiding van Martin van Lijf. Speciaal voor oud, jong en iedereen die de buurtgesprekken in Lunetten, Leidsche Rijn, rond het Griftpark, in Oost en elders in de stad mist. In juni gaan we weer naar buiten en zal het meer gaan over het “nieuwe normaal”, hoe dat werkt, waar we naar verlangen en hoe we dat vorm kunnen geven.

In gesprek in Coronatijd

We leven in een heel andere wereld dan we ons hadden voorgesteld toen we elkaar met een warme omhelzing een gelukkig en gezond nieuwjaar zoenden. We lopen met een boog om elkaar heen en ontmoeten familie, vrienden, buren en collega’s op  afstand. Inmiddels onderzoeken we hoe het nieuwe normaal eruit komt te zien en kunnen vormgeven. Wat betekent dit voor jouw leven, je relaties en de verbanden waar je deel van uitmaakt? In deze serie gesprekken gaan we wekelijks in gesprek over wat ons bezighoudt in Coronatijd.

Tonny Rosbergen deed mee aan één van de vrijdagochtendgesprekken. Lees hier haar verhaal >>>

Wat is een online dialoog?

In online contactdialogen kun je vanaf je computer, video of smartphone via Online Zoomsessies in gesprek met anderen terwijl je elkaar ziet en hoort. Via internet ga je met 4 tot 6 mensen in gesprek onder begeleiding van een dialoogbegeleider. We delen onze ervaringen, hoop en wat we gaan doen volgens de dialoogmethodiek. Hieronder vind je een overzicht van de komende gesprekken met links naar meer informatie. Als je je aanmeldt ontvangt je een loginlink en een wachtwoord.

Thema’s

Is er een thema waar jij graag over in gesprek wilt? Wil je een liedje, column of gedicht voorlezen of een thema voorbereiden? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl. Thema’s waar we eerder op vrijdagochtend over in gesprek gingen:

Online Erbij Horen in Crisistijd

Deze dialoogserie wordt mogelijk gemaakt door het VSB-fonds, Sluyterman van Loofonds en Stichting RCOAK en is onderdeel van Online Erbij Horen in crisistijd en de Buurtaanpak Erbij Horen. Ontwerp en realisatie vindt plaats met vrijwilligers, betrokken bewoners(initiatieven) en wijkpartners zoals Lunetten Wil Wel, Wijkwijzer NoordOost, OostvoorElkaar, Utrecht Natuurlijk en DOCK. Bekijk ook het volledige overzicht van online dialogen >>>

Reageren is niet mogelijk