Samenwerken

Samen maken we ons sterk voor meer verbinding in Utrecht. Wil jij dat ook? Meer verbinding tussen de mensen om je heen. Of echt weten wat jouw doelgroep belangrijk vindt? Samen zoeken naar oplossingen voor maatschappelijk vraagstukken? De dialoog is een bewezen middel voor diepere verbinding en gezamenlijk onderzoek van kansen en mogelijkheden voor een mooiere toekomst.

Ontdek op deze pagina:

Foto: Joris Lauwers

 • Hoe dialoog verbindingen versterkt
 • Welke kennis we voor je in huis hebben
 • Hoe je actief kunt worden

Dialoog als middel voor verbinding

Welk maatschappelijk probleem gaat jou aan het hart? En wie heb je nodig om dat op te lossen? Ontdek hoe je samen echt kunt verdiepen om tot de kern te komen. Door het delen van ervaringen ontdek je samen wat wel werkt. In de samenleving hebben we te maken met steeds complexere problematiek. Om deze op te lossen, helpt diversiteit en meerstemmigheid. Door écht naar elkaar te luisteren, verschillen de waarderen, door ervaringen te leren wat werkt kunnen we samen voorwaarts gerichte stappen nemen naar de gewenste toekomst . De dialoog is daar een beproefde methodiek voor. Alles begint bij luisteren om te begrijpen.

Samen dialogen organiseren

Wil je graag verbindende gesprekken binnen je netwerk, buurthuis of vereniging organiseren? Of wil je de doelgroep met wie je werkt laten kennis maken met de dialoog? Verschillende groepen met elkaar verbinden? Neem dan contact op, wellicht kunnen samenwerken, je helpen met kennis, de inzet van dialoogbegeleiders of kunnen we je bijeenkomst opnemen in ons programma.

We richten ons onder andere op:

 • Verbinding en eenzaamheid
 • Burgerparticipatie
 • (Positieve) Gezondheid
 • Groen en duurzaamheid
 • Inclusie en diversiteit
 • Vergroten van gemeenschapskracht
 • (De)polarisatie

Lees meer over de mogelijkheden om een dialoog te organiseren. Vragen? Mail naar jorinde@utrechtindialoog.nl of bel 06-26732235, we denken graag met je mee.

Dialoogcommunity: samen leren

De dialoog is een beproefde methode voor het creëren van verbinding tussen mensen. Wil jij mensen op een verdiepende manier met elkaar in verbinding brengen? Dialoog begeleiden kun je leren! Utrecht in Dialoog leidt dialoogbegeleiders op, en faciliteert de trainingcommunity waarin we van elkaar blijven leren. Ontdek de kunst van de waarderende dialoog, de opbouw van een bijeenkomst, fasen van een gesprek en oefenen met het begeleiden. Onze dialoogcommunity heeft o.a.:

 • Leergang Dialoog begeleiden
 • Maandelijks dialooghuis voor intervisie
 • Verdiepingstrainingen en workshops

Bekijk hier onze trainingsagenda >>

Training op maat

We verzorgen open en besloten trainingen, workshops, leergangen, expertmeetings en dialoogbijeenkomsten op maat. Voor dialoogintitiatieven, maatschappelijke organisaties, onderwijs (VO, HO, MBO, Universiteit), woningcoöperaties, gemeenten, zorgorganisaties, vakbonden, bewonersorganisaties, bibliotheken, welzijnsorganisaties en wijkbedrijven. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers en dialoogbegeleiders uit het hele land. Sinds 2017 geeft Utrecht in Dialoog met anderen invulling aan de landelijke trainingen van Nederland in Dialoog.

Lees hier meer over de trainingcommunity. We verzorgen onze trainingen op de Grytte, Maliebaan 45. Ook bestaat de mogelijkheid om trainingen incompany bij jouw organisatie of stichting te verzorgen voor medewerkers en/of vrijwilligers. Neem contact op voor meer info en meld je aan voor de trainingnieuwsbrief van de trainingcommunity.

Samen & in opdracht

Utrecht in Dialoog wordt met regelmaat gevraagd voor het faciliteren van dialogen, ontwerpen van dialogen of het opleiden van dialoogbegeleiders. We zijn een ervaren partner in verbindingsprojecten voor sterke gemeenschappen en community building.

Hier volgt een greep uit de collectie van zowel recente als oude programma’s waar we met vele partnerorganisaties met plezier aan hebben samengewerkt:

Recent:

Themaweken

Projecten uit het verleden:

Specifieke doelgroepen of thema’s

Leergangen

Actief worden in teamverband

We zoeken ook dialoogbegeleiders die het leuk vinden om aan te sluiten bij een dialoogteam dat dialogen begeleidt en mee voorbereid. Dat kan in een wijk/buurt, op een vaste locatie of rond een thema. Heb je interesse? Neem contact op!
Bekijk hier meer mogelijkheden om actief te worden in ons netwerk.

Reageren is niet mogelijk