13 december: Meedoen, wat vraagt dat?

meedoen u-pasStudenten van het ROC Midden Nederland organiseren samen met Utrecht in Dialoog een dialoogtafel met als thema Meedoen? Op 13 december van 13:00 uur tot 15:30 uur, Vondellaan 174 Utrecht. Je kunt je hier aanmelden.

Meedoen?

We gaan op onderzoek naar de betekenis van meedoen. Wat betekent meedoen voor jou? Hoe heb je de afgelopen tijd meegedaan in je omgeving, op school, in je vriendengroep en in de samenleving? Wat heb je daarvoor nodig? Hoe zou je het liefst willen meedoen? Is er ongelijkheid  in kansen om mee te doen? Hoe ga je om met eventuele achterstand en wat zou helpen?

Achtergrond

390x224xvrouwen-blijven-in-armoede-achter-na-scheiding-jpg-pagespeed-ic-pyb-gvge-sStudenten van het Welzijnscollege van ROC Midden Nederland werken in opdracht van de Gemeente Utrecht aan vraagstukken rondom armoede onder jongeren. Deze dialoog is onderdeel van een nieuwe opdracht aan de studenten om te onderzoeken hoe de U-pas meer waarde voor jongeren kan krijgen. Mensen van alle leeftijden, met en zonder U-pas, zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze dialoog!

Meedoen mogelijk maken

u-pas 2017

De U-pas, een gratis pas voor inwoners van Utrecht en omgeving met een laag inkomen biedt kortingen zodat jongeren mee kunnen doen aan culturele activiteiten, kunnen sporten en uitgaan. Vraag van de gemeente is hoe de U-pas aantrekkelijker kan worden voor jongeren met een achterstand? Wat hebben jongeren met weinig geld nodig om mee te kunnen doen in de samenleving? Wat zou een U-pas mogelijk moeten maken? Welke mogelijkheden zou een U-pas aantrekkelijk voor jongeren maken? Wat zou jongeren met weinig geld, een achterstand echt verder helpen?

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een gesprek met zes tot acht personen waar iedereen aan meedoet. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen en mogelijkheden uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. IMG_4305 (1)In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Praktisch

De dialoog vindt plaats op 13 december van 13:00 uur tot 15:30 uur, op het ROC Midden Nederland aan de Vondellaan 174, Utrecht.

Je kunt je hier aanmelden.

Meer

Wat is een dialoog?
Utrecht in dialoog
Thema Armoede
U-Pas Utrecht

Reageren is niet mogelijk