25 januari: Lekker in je vel?

lekker in je velOp donderdagmiddag 25  januari van 15:00 tot 18:00 uur organiseren we een kennismakingsdialoog in De Alchemist met als thema: Lekker in je vel. Je bent van harte welkom! 

Wil je weten, ervaren wat een dialoog is? Wil je aan de slag met het thema “Lekker in je vel” en/of verkennen of een dialoog iets voor jou is? Wil je onderzoeken wat je met dit thema kunt in je eigen (dialoog)praktijk, (vrijwilligers)werk, het samen leven? Je bent van harte welkom!  In deze kennismakingsdialoog  onderzoeken we ervaringen en mogelijkheden rond het thema ‘Lekker in je vel’.

Wat is een kennismakingsdialoog?

Utrecht in DialoogIn een kennismakingsdialoog verdiep je een thema volgens de principes van de waarderende dialoog. We onderzoeken onze dromen/idealen aan de hand van ervaringen om tot een eerste realisatie van onze droom te komen. Na afloop weet je beter wat je met dit thema wilt en kunt in je eigen (werk)praktijk, buurt(centrum), school, samenwerkingsverband, wijk(aanpak) en (project)organisatie. De kennismakingsdialoog helpt je bij het voorbereiden en concretiseren van een of meer dialoogbijeenkomsten op de plek waar je actief bent of wilt worden. Zowel nieuwkomers als meer ervaren tafelorganisatoren en dialoogbegeleiders zijn welkom. Het thema wordt ingeleid door betrokkenen. Ervaren dialoogbegeleiders begeleiden het gesprek.

Lekker in je vel?

lekker in je vel

Corpus – Halina Zalewska

Hoe is deze tijd van het jaar voor jou? Een nieuw jaar, nieuw begin, nieuwe dromen, nieuwe kansen, nieuwe voornemens?! Wat betekent lekker in je vel  in jouw leven, jouw (vrijwilligers)werk, voor jou persoonlijk? Wanneer zat/zit je lekker in je vel thuis, op school, op stage, met vrienden, familie, op je werk…..? Wat is daarvoor nodig, wat helpt je? Vertrouwen in jezelf, in je eigen kunnen, een toekomst, kunnen vertrouwen op je lijf….? En wat doe je als je (niet) lekker in je vel zit? Is er muziek die je oren doet suizen, je voeten van de vloer brengen, een gedicht waar je kippevel van krijgt, een video die je hoofd op hol brengt, kunst die je handen doet jeuken? Op 25 januari inspireren we elkaar en verkennen onze dromen/idealen rond Lekker in je vel en de eerste stap in realisatie.

“…….

Zeggedingen.,
voor als je het even niet meer weet
Zeggedingen.,
voor als je er zelf niet uit komt.
Zeggedingen.,voor als je er alleen niet uit komt, of samen niet
Zeggedingen.,
het puntje licht aan het einde van de tunnel

Ach, wat
laat mij dat lichtje maar zijn,
want het punt is
ik ben mens
en omdat ik mens ben
wil ik leven
…”

Uit: Omdat ik mens ben (Zeggedingen)

Praktisch

15:00 Welkom en introductie op het thema (zeggedingen)
15:15 Kennismaken met de dialoog, elkaar en het thema
15:45 Ervaringen, dromen en plannen delen
17:00 Evaluatie en verder
17:30 Afsluiting

Donderdag 25 januari 2018 van 15:00 tot 18:00 uur.
Locatie: de Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht.
Routebeschrijving Alchemist
Je kunt je hier aanmelden. Deelname is gratis.

Meer

Omdat ik mens ben (Zeggedingen.)
13 februari: Lekker in je vel (Podium Oost)
Wat is een dialoog?
Meedoen

Reageren is niet mogelijk