Leergang kinderdialoog

img_3973-1Wil je ervaring opdoen met de kinderdialoog of leren een kinderdialoog te begeleiden? Schrijf je dan in voor een leergang Kinderdialoog. Je maakt kennis met en leert een dialoog te begeleiden met een groep van zes tot acht kinderen van 6 tot 12 jaar over thema’s als Respect, Samen Spelen, Vrijheid van meningsuiting, Samen vieren en Familie.

De trainingen worden in samenwerking met Nederland in Dialoog verzorgd door Wilma de Buck en Gigi Dingler.

Ouders, vrijwilligers, studenten, jongeren en professionals in onderwijs,  sport, zorg en welzijn zijn van harte welkom.

Opbouw leergang

De leergang bestaat uit drie trainingsbijeenkomsten verspreid over verschillende dagdelen zodat tussentijds praktijkervaring kan worden opgedaan. Iedere training is ook los te volgen.

Introductieworkshop Kinderdialoog, kennismaken met en ervaren van de kinderdialoog
Training Kinderdialoog 1, leren een dialoogtafel met kinderen te begeleiden
Training Kinderdialoog 2, verdieping op de toepassing in de eigen praktijk nadat je ervaring hebt opgedaan

Introductieworkshop Kinderdialoog

schermafbeelding-2016-10-15-om-18-38-11Tijdens deze workshop ervaar je de dialoog zoals we die met kinderen doen, met tekenen. Je maakt kennis met de gespreksregels en dialoogstappen van de Kinderdialoog of frist je kennis nog eens op. We gaan in groepen van 6 tot 8 personen in dialoog om te ervaren wat een Kinderdialoog is en vraagt. Na de kennismakingsdialoog bepaal je of je hiermee verder wilt en zelf een dialoog met kinderen wilt leren begeleiden.

Training Kinderdialoog 1

Basistraining 1 bereid je voor op je rol als begeleider van kinderdialogen. CeLrq3OWwAAFaiCWat vraagt het begeleiden van een kinderdialoog en hoe geef je hier invulling aan? Je oefent met het begeleiden van een kinderdialoog. Je bereid je voor op de training door het handboek Kinderdialoog door te nemen. Na Basis/Opfristraining 1 ga je zelf een of meer dialoogtafels met kinderen begeleiden. In de context waarin je werkt, actief bent en/of via Utrecht in Dialoog of een andere dialoogstad.  De Basis/opfristraining Kinderdialoog 1 van 4 uur wordt gepland als er voldoende geïnteresseerden zijn. Locatie: Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht. Daarna kun je oefenen met het begeleiden van kinderdialoogtafels. Voorwaarde voor deelname aan Basis/Opfristraining 1 is dat je zelf minimaal één dialoogtafel (met kinderen) ervaren hebt.

Training Kinderdialoog 2

In Basistraining 2 staan we stil bij de eerste praktijkervaringen met het begeleiden van een Kinderdialoog. Welke vragen zijn er gerezen? En wat zijn de randvoorwaarden voor een goede dialoog? De praktijkvoorbeelden en vragen van de deelnemers zijn uitgangspunt. We verdiepen de thema’s en vraagstukken die relevant zijn voor je praktijk. Je oefent met het formuleren van kernvragen en ontwerpt een programma. Na Basistraining 2 kun je omgaan met lastige gesprekssituaties en zelfstandig aan de slag met het begeleiden en organiseren van Kinderdialogen. Voorwaarde voor deelname aan Basis/Opfristraining 2 is dat je zelf minimaal één dialoogtafel met kinderen begeleid hebt.  img_4222-1

Meer

Introductieworkshop Kinderdialoog
Training Kinderdialoog 1
Training Kinderdialoog 2
Kinderen en hun rechten
Kinderdialoog, wat zeg je wel en niet?
Kinderdialoog Samen delen
Kinderdialoog
Dialoog begeleiden

Reageren is niet mogelijk