Leer je stadgenoten kennen

Op woensdag 25 mei 2016 vindt er in Utrecht Overvecht een ontmoetingsdiner met dialoog en muziek plaats in het kader van het project Leer Je Landgenoten Kennen. Het ontmoetingsdiner vindt plaats in ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2 en duurt van 17.30 uur  tot ongeveer 20.00 uur. Leer je landgenoten kennen verzorgt de tafelschikkking, Resto van Harte het eten, Utrecht in dialoog begeleidt het gesprek aan tafel en de Band zonder Verblijfsvergunning verzorgt de muzikale omlijsting. Je kunt je hier aanmelden.

Verbinding tussen culturen

Doelstelling van het diner is de binding en sociale cohesie tussen bewoners van Utrecht te bevorderen. Wij doen dit door een laagdrempelige mogelijkheid te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten die tot nu toe geen of weinig contact hebben gehad met buurtgenoten met een (geheel) andere culturele achtergrond. Door onderling contact kan wederzijds begrip immers worden bevorderd. Bekend maakt bemind. Het gespreksonderwerp van het ontmoetingsdiner is Verbinding tussen culturen. Wanneer was jij laatst verbonden met iemand met een andere culturele achtergrond? Waar verlang je naar in verbinding met Utrechters met een andere culturele achtergrond? Wat kun je doen om je te verbinden met Utrechters uit andere culturen?

Een openhartig gesprek

Leer-je-landgenoten-kennen-web-09-of-20-1024x684-598x400Deelnemers gaan aan tafels van 6 to 8 personen in gesprek onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Ontmoeting door wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord.  Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Door een dialoog kun je tot nieuwe inzichten komen en andere betekenissen zien. Een dialoog is gebaseerd op wederzijds respect. Luisteren met aandacht en onderzoeken van de eigen oordelen zijn essenties van een dialoog.

Meer

Aanmelden
Flyer Leer je landgenoten kennen
Wat is een dialoog?
Resto van Harte Utrecht

Reageren is niet mogelijk