Leer je stadgenoten kennen

Op vrijdagavond 11 november vindt er in Utrecht Kanaleneiland een ontmoetingsdiner met dialoog en muziek plaats in het kader van het project Leer Je Landgenoten Kennen. Het ontmoetingsdiner vindt plaats in Resto van Harte, Bernadottelaan 23, Utrecht en duurt van 17.30 uur  tot ongeveer 21.00 uur. We laten ons inspireren door woorden van Hugo de Haas van Dorser en Ali Amghar en muziek van cellist Brendan Walsh. Resto van Harte verzorgt het eten en Utrecht in dialoog begeleidt het gesprek aan tafel. Je kunt je hier aanmelden. Dieetwensen (glutenvrij, halal, vegetarisch) graag uiterlijk 8 november doorgeven aan marinussen@yahoo.com​.

Respect tussen culturen

download (2)

Halina Zalewska – Roots

Doelstelling van het diner is de binding en sociale cohesie tussen bewoners van Utrecht te bevorderen door een laagdrempelige mogelijkheid te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten die tot nu toe geen of weinig contact hebben gehad met buurtgenoten met een andere culturele achtergrond. Door onderling contact en dialoog kan wederzijds begrip worden bevorderd. Het gespreksonderwerp van het ontmoetingsdiner is Respect tussen culturen. Voor wie met een andere culturele achtergrond heb jij respect? Waar verlang je naar als het gaat om respect voor Utrechters  die anders zijn, denken en voelen? En wat kun je doen om respect te tonen?

Programma

IMG_228117:30 uur: Inloop
18:00 uur: Welkom: Kookkunst, ontmoeting & dialoog
18:00 uur: Woordkunst & muziek, Hugo de Haas van Dorser en Brendon Walsh
18:30 uur: Aan tafel: ontmoetingsdiner met dialoog
20:00 uur: Column Ali Amghar
20:15 uur: Napraten met muziek en drankje

Een openhartig gesprek

img_2858Deelnemers gaan aan tafels van 6 to 8 personen in gesprek onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Ontmoeting door wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord.  Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Door een dialoog kun je tot nieuwe inzichten komen en andere betekenissen zien. Een dialoog is gebaseerd op wederzijds respect. Luisteren met aandacht en onderzoeken van de eigen oordelen zijn essenties van een dialoog.

Meer

Aanmelden
Wat is een dialoog?
Agenda dialoogtafels
Resto van Harte Utrecht

Reageren is niet mogelijk