Kinderdialoog Watergeus (Zuilen)

nomadsOp vrijdagmiddag 11 november van 15:00 uur tot 17:00 uur vindt er een kinderdialoog plaatst in de speeltuin De Watergeus. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die met regelmaat in de speeltuin komen. Speeltuin De Watergeus ligt in Zuilen, Boisotstraat 21. Het thema van de kinderdialoog is respect. Je kunt je hier aanmelden.

Kinderdialoog

cr2gn9gw0aa1qhpNa een korte kennismaking met elkaar en een toelichting op wat een dialoog is, gaan we aan tafel met 6 tot 8 kinderen en in gesprek over het thema Respect. We maken kennis met de regels, delen ervaringen, tekenen dromen en bespreken wat je kunt doen om je droom dichterbij te brengen. Ter afsluiting blikken we terug op wat er is gezegd. Het gesprek vindt plaats onder begeleiding van een dialoogbegeleider.

Waarom in dialoog

schermafbeelding-2016-10-15-om-22-44-31Aan de hand van de dialoog leren we naar elkaar te luisteren. De dialoog geeft een mogelijkheid om ervaringen en dromen te delen. Op deze manier leren we elkaars gezichtspunten kennen. Hierdoor kan er een verbinding ontstaan die helpt om elkaar wat meer te begrijpen en te waarderen. Het gaat niet om elkaar te overtuigen, maar om te luisteren naar elkaars ervaringen.

Thema respect

Het thema van de kinderdialoog is respect. We gaan in gesprek over wat respect is, wanneer je respect voor ander hebt, voor wie en waarom. Hoe ga je om met meningsverschillen en conflicten? Hoe ga je positief en zorgzaam met elkaar om? Wat betekent respect voor jouw eigenlijk? Hoe ga je om met mensen die anders denken en andere dromen hebben dan jij?

Meer informatie

Inschrijven dialoogtafels
Agenda dialoogtafels
Week van de dialoog
Wat is een dialoog?
Thema Respect

Reageren is niet mogelijk