Wat zeg je wel en niet?

img_4023-1De Bibliotheek organiseert op de Culturele zondag van 12 maart Kinderdialogen in de wijkbibliotheken Kanaleneiland, Overvecht en Vleuterweide met als thema: Wat zeg je wel en wat zeg je niet?’. Laura en Melissa van ZangExpress warmen de kinderen op met een circlesong over het thema Wat zeg je wel en niet?! Je kunt je hier aanmelden.

Bibliotheek Overvecht       13.00 uur – 14.00 uur
Bibliotheek Vleuterweide    14.00 uur – 15.00 uur
Bibliotheek Kanaleneiland   15.00  uur – 16.00 uur

Wat zeg je wel en niet?!

Kinderen van 6 tot 13 jaar gaan met elkaar  in gesprek over hoe kinderen zich uitspreken, wat je wel en niet zegt? Wie is jouw voorbeeld als het hier om gaat om? Zeg jij alles wat je vindt? Of zijn er ook dingen die je ziet maar niet zegt, waarvan je liever hebt dat ze niet gezegd worden? Vind je het belangrijk om eerlijk te zijn of blijf je liever goede vrienden?  Maakt het uit wie iets zegt of waar je bent, op school, thuis of op straat? Wat doe je bijvoorbeeld als je een stom cadeautje krijgt? Of als je beste vriend(in) iets zegt wat je niet fijn vindt, een ander uitscheldt? Hoe ga je om met mensen die anders denken en praten dan jij? Meer of minder uitgesproken zijn, het hart op de tong hebben of juist niet zeggen wat ze vinden?

Wat is een kinderdialoog?

schermafbeelding-2016-10-15-om-18-38-11Je gaat aan tafel met maximaal acht kinderen in gesprek gaan over het thema Wat zeg je wel en wat zeg je niet?! In ongeveer een uur maak je kennis met elkaar, deel je ervaringen en dromen en wat je kunt doen om die dichterbij te brengen. Je gebruikt een placemat om je ervaringen, dromen en acties op te schrijven en te tekenen. Het gesprek wordt begeleid door een volwassene die hierin is getraind, en ervoor zorgt dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Na afloop deel je met elkaar wat je uit het gesprek meeneemt.

Kinderen spreken zich uit!img_4022-2

Deze kinderdialogen zijn onderdeel van de Culturele zondag met als thema Uitgesproken Utrecht! Bibliotheek Utrecht en Utrecht in Dialoog willen ook kinderen een stem geven. Op deze culturele zondag gaan de wijkbibliotheken Kanaleneiland, Overvecht en Vleuterweide open zodat ook Utrechtse kinderen zich uit kunnen spreken.  Op deze culturele zondag in aanloop naar de verkiezingen staat het gesproken woord, dialoog en ontmoeting centraal.

Meer

Aanmelden
Uitgesproken Utrecht
Kinderdialoog
Zangexpress

Reageren is niet mogelijk