Kanaleneiland over de grens

2015_FM_Overdegrens_banner_1200x450Hoe is het om vrienden en familie over de grens te hebben, ver van familie en vrienden te wonen? Hoe blijf je in contact met elkaar? Op vrijdagmiddag 22 april gaan bewoners van Kanaleneiland met elkaar in gesprek over Verbinding over de grens. Van 13-15 uur in het Hart van Noord, Trumanlaan 60c. Grijp deze kans voor een verdiepend gesprek met je buurtbewoners. Meedoen is gratis. Je kunt je hier aanmelden.

Verbinding over de grens?

loesje3Wanneer had jij laatst contact over de grens, met een andere cultuur? Waar was dat en om welke grens ging het? Een persoonlijke, sociale, morele, fysieke, politieke, geografische…….? De grens van je wijk, stad, land, organisatie, (sub)cultuur…? En wat betekent die grens voor je verbinding, contact? En waar verlang je naar als het om grenzen gaat?  Is een grens eigenlijk een wens om verder te gaan zoals Loesje zegt? Moet een mens zijn grenzen verleggen om zichzelf te verbeteren zoals Alicja Gescinska zegt? Wil je een grens oversteken of maak je liever contact binnen een cirkel van gelijkgestemden, sluit je anderen buiten?

“Een mens moet zichzelf voortdurend uitdagen, en in die zin elke dag de grens van zijn eigen kunnen een beetje verleggen.” Alicja Gescinska, politiek filosoof

Delen, dromen en doen

deel-droom-en-doe1Utrecht in Dialoog brengt bewoners van Kanaleneiland graag met elkaar in gesprek over Verbinding over de grens. Een dialoog is een bijzondere manier om elkaar te ontmoeten en te ontdekken hoe anderen zich Verbinden over de grens‘ Ervaren begeleiders zorgen voor een respectvol gesprek waarin iedereen de ruimte krijgt, waarin je voorbij meningen echt iets nieuws kunt ontdekken – over anderen en over jezelf.

Meer

Aanmelden
Flyer 22 april Hart van Noord
Wat is een dialoog
Blog Dayna en Dinie

Reageren is niet mogelijk