Jongerendialoog respect

schermafbeelding-2016-10-11-om-22-44-24In samenwerking met Utrecht in Dialoog organiseert Stichting Desalniettemin op woensdag 9 november van 17.30 tot 20.00 een jongerendialoog over het thema Respect. Naast lekker eten en drinken zullen  we het die avond vooral hebben over respect. Wat is respect eigenlijk en wat betekent respect voor jou? Heb jij respect voor een ander? Jongeren tussen 17 en 27 jaar zijn woensdag 9 november van harte welkom bij de Speler, Thorbeckelaan 18c.  Je kunt je hier aanmelden.

Jongeren in dialoog

z-016113-dialoog-tussen-jongerenEen dialoog is iets anders dan een debat of discussie. In een dialoog onderzoek je ervaringen, deel je dromen en wat je kunt doen om die te realiseren. In een debat scherp je standpunten aan en ga je op zoek naar je gelijk. Als jongeren naar elkaar luisteren, met elkaar in dialoog gaan worden andere mogelijkheden zichtbaar. Dialoog biedt ruimte om vanuit je eigenheid je eigen manier van samen leven, leren en werken vorm te geven. We verkennen ervaringen, dromen en mogelijkheden om die te realiseren. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Week van de dialoog

schermafbeelding-2016-10-18-om-10-25-55De Week van de Dialoog is een jaarlijks terugkerend landelijk initiatief. De Week van de dialoog vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 13 november en heeft als thema Respect. Er zijn dialoogtafels op diverse plaatsen en tijdstippen in de stad Utrecht. De tafels worden georganiseerd door bewoners(initiatieven) en maatschappelijke organisaties. Door met elkaar te praten leren we elkaar beter kennen, en komen we erachter wat we belangrijk vinden in onze stad, onze buurt, op school, in sport en spel, op ons werk en in ons dagelijks leven. Zo kunnen we beter met elkaar samen leven, wonen en werken in Utrecht.

Meer

Aanmelden
Desalniettemin
Wat is een dialoog
Inschrijven Week van de Dialoog
Agenda dialoogtafels

Reageren is niet mogelijk