25 november: Jongeren die anders zijn/denken.

Inside out (Robin - Ozden Karbaba

Inside out (Robin – Ozden Karbaba

Op verzoek organiseren we zaterdagmiddag 25 november 2017 van 13:00 tot 17:00 uur met Nederland in Dialoog de training In dialoog met jongeren die anders zijn/denken. Een verdiepingstraining over dialoog met “Jongeren met” labels als puber, gamer, autist, verstandelijk beperkt, probleemjongere, crimineel, extremist, verslaafde, zwerver, LHBTI, kansarm en meer. We reflecteren op de dialogische houding die dit vraagt, verkennen werkvormen en interventies die passen bij de verschillende werkpraktijken en leervragen van deelnemers, en oefenen hiermee. De training wordt verzorgd door Joop Boukes, trainer bij MensInDialoog, Lijn5 (LVB- en Jeugdzorg) en de Academie Integrale Menswetenschappen SBSO.

Voor wie?

jongeren in dialoogDe verdiepingstraining is bedoeld voor mensen/jongeren die ervaring hebben met het begeleiden van dialoog/gesprekken en hun competenties verder willen ontwikkelen in dialoog met jongeren die anders zijn/denken. Bijvoorbeeld in de zorg voor verstandelijk gehandicapten, jongeren met een psychische beperking, in de maatschappelijke opvang, het jongerenwerk, (bijzonder) onderwijs en in de begeleiding naar onderwijs, stages en werk.

Jongeren die anders zijn/denken

Er zijn verschillende dialogiverschillende jongerensche werkvormen en technieken om op gelijkwaardige basis in dialoog te komen met jongeren die anders zijn/denken. Basis voor iedere dialoog is de dialogische houding, de bereidheid om te luisteren als uitnodiging om te spreken.
Onderwerpen die aan bod komen:
– Dialogische werkvormen die bruikbaar zijn bij jongeren met verschillende mogelijkheden/talenten. Hoe maak je een keuze?
– Verschillende visies, aspecten van de dialogische houding. Oefeningen in openheid, nieuwsgierigheid, nederigheid, vertragen…..
– Voorbereiding op een dialoog met jongeren die anders zijn en denken. Hoe nodig je uit tot aansluiten, meedoen, delen van ervaringen? Wanneer ben je tevreden?
– Het behouden van en aandacht voor een luisterende en nieuwsgierige houding bij grote verschillen. Hoe start je de dialoog? Wat doe je bij extreme ideeën, lastig te begrijpen verhalen, als er geen aansluiting is?
– Bedoeling, belofte en impact van dialoog met jongeren die anders zijn, anders denken. Hoe geef je opbrengsten, de oogst aan ervaringswijsheid betekenis?

Joop Boukes

photoDe training van 23 september wordt verzorgd door Joop Boukes, trainer bij Mens in Dialoog, Lijn5 (LVB- en Jeugdzorg) en de Academie Integrale Menswetenschappen SBSO. Hij is gespecialiseerd in dialogisch communiceren en dialogisch we rken, heeft een rijke ervaring met verschillende dialogische werkvormen, met jongeren en professionals in diverse settings, in onderwijs, LVB- en jeugdzorg.

Praktisch

De training vindt plaats op zaterdagmiddag 25 november van 13:00 tot 17:00 uur op Maliebaan 45 in  Utrecht.
Kosten: € 150 voor organisaties, € 50 voor vrijwilligers van Dialoogsteden, € 10 voor studenten en U-pas-bezitters.
Je kunt je hier aanmelden.

Achtergrond: jongerendialoog

IMG_5046In 2016 en 2017  zijn verschillende dialoogbijeenkomsten, workshops en trainingen verzorgd op scholen, bij jongerenorganisaties, in buurtcentra en op andere plekken. In een gezamenlijke bijeenkomst op 27 juni 2017 werd geconstateerd dat het broodnodig is dat jongeren elkaar in dialoog blijven ontmoeten, inspireren en waarderen. Utrecht in Dialoog wil daarom samen met partners een vervolg geven aan de jongerendialogen, onder meer in een aantal verdiepingstrainingen in samenwerking met Nederland in Dialoog.

Meer

Joop Boukes
Mens in Dialoog
Jongerendialoog
In dialoog met pubers
Basistraining dialoog begeleiden
Training In dialoog over opvoeden
Nederland in dialoog

Reageren is niet mogelijk