9 maart : Je welkom voelen in Utrecht

Op vrijdagavond 9 maart van 19:00 tot 21:30 uur organiseren we samen met de Voorkamer een verkiezingsdialoog met als thema: Je welkom voelen in Utrecht.  Je bent hier alvast van harte welkom! 

For the english version click here.

Wanneer voelde je je laatst welkom in Utrecht, in je buurt, in je straat? Hoe kijk je er tegen aan? Wat heb je nodig om je welkom te voelen? Hoe zorg je er voor dat anderen zich welkom voelen? Wat zou de gemeente daarin kunnen betekenen? Nieuwe en oude Utrechters gaan met elkaar in gesprek, delen hun ervaringen, en dromen over hun ideale stad met zicht op de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Aanmelden kan hier.

De gemeente en ik

verkiezingsdialoogOp 21 maart zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners van Utrecht boven de 18 die minimaal vijf jaar legaal in Nederland wonen mogen stemmen. De kandidaten met de meeste stemmen worden raadslid in de gemeenteraad. Deze leden  vertegenwoordigen de inwoners van de gemeente en luisteren naar wat er speelt in Utrecht en naar wat de inwoners willen.

Het is dus een goed moment om met elkaar in gesprek te gaan, en te luisteren naar verschillende, verassende en verfrissende stemmen. Zo verbinden we Utrechters met elkaar, kunnen ervaringen en behoeften gedeeld worden, en kan er samen gedroomd en gebouwd worden aan de ideale stad.

Voor een overzicht van alle verkiezingsdialogen kan je hier terecht.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Ontmoeting door wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, dromen en mogelijkheden rond actuele thema’s.

Praktisch

Utrecht in DialoogDe dialoog staat gepland op:
Vijdagavond 9 maart 2018 van 19:00 – 21:30 uur, op de Voorkamer, Kanaalstraat 225, 3531 CJ Utrecht

Je kunt je hier aanmelden.

Meer

Verkiezingsdialogen: stemmen uit de stad
De Voorkamer
Wat is een dialoog?
14 maart: Wonen en werken in de stad

Reageren is niet mogelijk