7 november: ‘Inspiratie uit Oost-Afrika’

uganda 2U wordt in de Week van de dialoog uitgenodigd in de huiskamer van Addy voor een dialoogtafel over het thema Samen verder. Inspiratie voor deze dialoog wordt geput uit Oost-Afrikaanse kunst. U bent van harte welkom op dinsdagavond 7 november van 18.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur) op de Daalseweg 80 (Zuilen). Er is soep en broodjes voor de deelnemers. U kunt zich hier aanmelden (max. 7 deelnemers).

Inspiratie uit Oost-Afrika

uganda.htm

Addy heeft met haar man jaren in Uganda gewoond. Zij hebben daar zelf ervaren hoe het Afrikaanse gezegde “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder” hier in praktijk wordt gebracht. Dit thema komt ook terug in de schilderijen van Oost-Afrikaanse kunstenaars die zij aan de muur hebben hangen. Aan de hand van deze kunstwerken nemen zij u mee op een reis naar Oost-Afrika waarna u geïnspireerd aan de dialoogtafel kunt beginnen.

 

Wat is een dialoog?

deel-droom-en-doe1Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat deelnemers met aandacht luisteren naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoeken naar wat het betekent en al pratend streven naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Reageren is niet mogelijk