In gesprek over gelijke kansen

Georganiseerd voor en door jongeren is in 2018 het U-share project gestart: jongerendialogen in partnerschap met organisaties zoals Desalniettemin, Stichting Asha, Actieve Jongeren Utrecht, Dare to be Grey, Hogeschool Utrecht en ROC Midden Nederland.

Jongerendialoog

Uit onze ervaring is gebleken dat jongeren heel goed kunnen luisteren, vragen stellen, zich kwetsbaar opstellen en begrip hebben voor elkaar. Ze hebben ook waardevolle inzichten over onze samenleving. Jongeren zijn dus erg goed in het voeren van dialogen en kunnen erg veel bijdragen, maar ze krijgen niet altijd de kans om hun stem te laten horen of een actieve rol te spelen in de samenleving.

Gelijke kansen

Tijdens voorgaande jongerendialogen bij het ROC Midden Nederland, de OASE en de Alchemist, spraken jongeren met elkaar over verschillende thema’s zoals: financiële schulden, vooroordelen en gelijke kansen. Tijdens de dialoogbijeenkomst over gelijke kansen bespraken jongeren samen hun eigen ervaringen over gelijke kansen op school, werk of stage. Jongeren gingen aan de slag met vragen als: welke kans zou je in de toekomst willen krijgen en wat kun je hiervoor doen?

Jongerendialoog meedoen

Woensdag dertien december organiseren studenten van het ROC Midden Nederland een dialoog met als thema meedoen. De studenten gaan in opdracht van de gemeente Utrecht met anderen in gesprek over de waarde van de U-pas onder jongeren. Mensen bespreken bijvoorbeeld welke mogelijkheden de U-pas aantrekkelijker kan maken voor jongeren. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze dialoogtafel, aanmelden kan hier.

Vlogs

Omdat jongeren soms moeilijk te bereiken zijn willen wij de vlog als middel inzetten om jongeren een stem te geven. Iedere maandag op wisselende locaties in Utrecht interviewen wij jongeren over een actueel maatschappelijk onderwerp. Wil je meedoen aan een vlog stuur dan een e-mail naar jongeren@utrechtindialoog.nl

(Bekijk hieronder de eerste vlog over het onderwerp zwarte Piet)

Reageren is niet mogelijk