In armoede iets betekenen

Het Ubuntuhuis organiseert een dialoog in het kader van de Armoedeweek. De dialoog vindt plaats op woensdag 12 oktober 2016 van 9.30-12.00 in het Ubuntuhuis, Vleutenseweg 172, Utrecht. Na afloop is er een lunch. Voor iedereen die zich wil verdiepen in armoede en de eigen blik verruimen. Er is ruimte voor maximaal 2 groepen van 7 personen. Aanmelden kan hier of door te bellen naar 030-2680890 of 06-18740335 (Annelies).

Ubuntuhuis in dialoog

uitlegubuntoIn het Ubuntuhuis werken vrijwilligers die armoede en dakloosheid uit eigen ervaring kennen, samen met bezoekers die veelal geen verblijfsvergunning hebben of vastgelopen zijn in de hulpverlening door anderen. Dialoog is een methode om gezamenlijke inzichten te vinden vanuit de individuele levenservaring van de deelnemers. Niet elkaar overtuigen, maar elkaar beter begrijpen staat centraal. In kleine groep en rustig tempo.

In armoede iets betekenen

Leven in armoede betekent vaak leven in extremere afhankelijkheid dan gemiddeld. ubuntu-mod-e1345084644616Je hebt minder ruimte om zelf te beslissen over je leven zoals je dat zou willen. Je hebt vaker te maken met vernederende situaties en aantasting van je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Ieder mens heeft behoefte om het gevoel te hebben dat het ertoe doet dat je bestaat, dat je iets betekent voor de mensen en de wereld om je heen. Hoe kunnen mensen elkaar erkenning geven? Op 12 oktober gaan we in gesprek over wat armoede voor jou betekent. We delen ervaringen met in armoede betekenis geven, onze dromen en de eerste stappen die we hier in gaan zetten.

Meer

Flyer Week van de armoede
Wat is een dialoog?
Armoedecoalitie
Ubuntuhuis Utrecht

Reageren is niet mogelijk