Griftparkdialogen

Woon jij in de buurt van het Griftpark of kom je daar graag en vind je het leuk om met buurtgenoten in gesprek te gaan? Schuif aan bij de Griftparkdialogen!

Dieren en mensen / Animals and Humans

vr 4 oktober 2019, 19:00 – 22:00 uur, Griftsteede, + Google Maps
Op 4 oktober, dierendag en feestdag van Franciscus van Assisi, gaan we in het Griftpark met elkaar in gesprek over de band tussen dier en mens. Iedereen is van harte welkom, met of zonder huisdier!

Meer weten »

Erbij horen/ Belonging (Coming Out Day)

vr 11 oktober 2019, 19:00 – 22:00 uur, Griftsteede, + Google Maps
Op vrijdag 11 oktober is het Coming Out Day. Een bijzondere dag voor mensen die uit de kast willen komen of daar (in hun omgeving) ervaring mee hebben. Verandert uit de kast komen iets in de omgang met je omgeving? Over dit onderwerp gaan we met elkaar in gesprek bij Griftsteede, midden in het Griftpark.

Meer weten »

Geld besparen

vr 25 oktober 2019, 19:30 – 22:00 uur, Griftsteede, + Google Maps
Waar denk je aan bij geld besparen? Hoe doe je dat als je krap bij kas zit? Kun je bij vrienden, familie of buren eten? Ga je naar de weggeefwinkel, leen je geld? Een dialoog voor iedereen die ervaring heeft met geld besparen en nieuwsgierig is naar de verhalen van anderen. Luister, deel en doe mee!

Meer weten »

Verbinding met de ander

vrijdag 22 november 2019, 19.00-22.00 uur, Griftsteede, + Google Maps

Hoe verbind jij je met De Ander? Ontdek de kleuren van verbinding op deze bijzonder samenkomst in Griftsteede. Neem iets mee wat jou met de Ander verbindt, spreek en luister vanuit je hart. Deel je ervaringen en dromen met buurtgenoten over Verbinding met de ander. Iedereen is van harte welkom! Neem vooral ook je buren, familie, vrienden en vriendinnen mee. Jong, oud en nieuw, iedereen is van harte welkom!

Meer weten »

Licht / Light

vrijdag 6 december 2019, 18.00-21.00 uur, Griftsteede, + Google Maps

Verheug je je op de donkere dagen, de stille tijd? Of zoek je licht, de warmte van mensen om je heen? We gaan in gesprek over Licht. Met een lichtwake buiten delen we ervaringen en wensen. Bij een potluckmaal komen we tot acties voor vreedzame verandering. Wees welkom! Neem je buren, familie, vrienden en vriendinnen mee. En wat eten om te delen?

Meer weten »

Over Erbij Horen

Wat betekent het om mee te doen en ergens bij te horen? Onze behoefte aan verbinding met anderen zit in ons allemaal verankerd. Hoe we daar invulling aan geven, dat is voor iedereen anders. Soms zijn er belemmeringen bij het meedoen, die maken dat je je alleen voelt staan: geldzorgen, eenzaamheid, het leren van de taal, cultuurverschillen, noem het maar op. Ook valt er enorm veel te kiezen, waardoor je verstrikt kunt raken in de overvloed aan mogelijkheden en plekken om actief te zijn.

Zo heeft iedereen zijn ervaringen, positieve en negatieve. Onder de noemer Erbij Horen wisselen we hierover onze ervaringen uit. Welke rollen heb jij? Wat zijn plekken en groepen waar jij deel vanuit maakt? Waar doe jij mee en hoor jij bij? Sluit je aan, praat mee en luister naar verhalen van anderen! Ontdek wat echt belangrijk is voor jou en wat Erbij Horen vraagt!

Kom Erbij Week

In de Kom Erbij Week, van 1-8 oktober, zijn er in het hele land activiteiten voor ontmoeting en verbinding om eenzaamheid tegen te gaan. In Utrecht kun je, tijdens deze week en daarna, op verschillende plekken in de stad in dialoog over Erbij Horen. Zoek een dialoogtafel uit die je aanspreekt en geef je op. Laat je verrassen en inspireren!

Meer weten »

 

Reageren is niet mogelijk