Grenzen stellen of verleggen?

2015_FM_Overdegrens_banner_1200x450‘k Bereisde vele oorden – het was niets.
Beroemd van zuid tot noorden – het was niets.
Maar gij, gij arme dwaas waart thuisgebleven.
Mijn vriend hoor naar mijn woorden: Het was niets!
Rubaiyat, Omar Khayyam

Op donderdagavond 28 april gaan we in gesprek over het thema Grenzen: Durf jij grenzen te stellen, te of verleggen, vast te houden of te overschrijden? Van 18.00 uur tot 21.00 uur in de Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug, met soep en broodjes. We beginnen met een kort voorprogramma met onder meer een nieuwe column van Ali Amghar om inspiratie op te doen. Daarna gaan we aan tafels van 6 tot 8 personen ervaringen, toekomstdromen en acties uitwisselen. We sluiten centraal af. Je kunt je hier aanmelden.

Grenzen stellen of verleggen?

We hebben het vaak over grenzen, vandaag de dag. grenzen-loesjeOver dat ze dicht moeten. Als het niet in Griekenland kan, dan maar hier in Nederland. We moeten een grens stellen! Aan vluchtelingen, aan de macht van de EU. Maar wat betekent een grens stellen eigenlijk als je dat op je eigen leven zou toepassen. Is begrenzen niet saai? Is grenzen overschrijden en verleggen niet veel spannender en verrijkend? 9591e65917002e43d0502cfefa45578aMag je een grens stellen voor de ander als je zelf onbegrensd wilt leven, van hot naar her reist, over de hele wereld relaties hebt, je lief van buiten haalt, je grenzeloos wilt groeien en ontwikkelen? Trek jij wel eens een grens, verleg je wel eens een grens?  Vind je het prettig om grenzen op te zoeken, daar af en toe overheen te gaan? Wat gebeurt er als je jezelf begrenst? Geeft het ruimte, maakt het iets zichtbaar? Heb je grenzen nodig om vrijheid te vinden? En wat betekent dit voor grenzen in politieke zin. Kom op 28 april naar de Centrale Bibliotheek om jouw ervaringen te delen en andere ervaringen te horen. Tot nieuwe inzichten te komen over het overschrijden van grenzen, stellen en verleggen van grenzen. En mogelijk over de vrijheid van het kleuren binnen grenzen.

In dialoog

Utrecht in Dialoog en de Bibliotheek Utrecht organiseren donderdagavond 28 april een dialoog in de Centrale Bibliotheek op de stadhuisbrug om met elkaar in gesprek te gaan over het thema grenzen: Durf jij grenzen te stellen, te verleggen of overschrijden? In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt, maar om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen. In een dialoog onderzoek je samen waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Iedereen is van harte welkom.

Meer

Aanmelden dialoogtafels
Wat is een dialoog?

Reageren is niet mogelijk