Geldzorgen bespreken

Steeds meer Utrechters hebben zorgen over geld, moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, mee te doen en hun kinderen mee te laten doen. Praten helpt! Luisteren ook! Deel daarom je ervaringen, zorgen en hoop. En luister naar de verhalen van anderen!

Samen met de Armoedecoalitie gaan we de komende tijd in gesprek over geldzorgen. Om van elkaar te leren, nieuwe wegen en lichtpunten te ontdekken. Sluit je aan en doe mee! Iedereen is welkom!

Praten helpt

Overwin je schaamte, luister naar verhalen van anderen en merk dat je niet de enige bent. Deelnemers praten vaak voor het eerst open over geldzorgen, tekorten en schulden en hoe ze hier mee omgaan. Wat werkt bij jou? Wat brengt verlichting? Wat helpt? Kun je iets doen? Wat heb je daarvoor nodig? Kom ook aan tafel en ga in gesprek! Zo kunnen we meer voor elkaar betekenen.

Praten over geldzorgen is vaak het begin van verandering. Luisteren naar anderen, stem geven aan hoop op mee te doen in de samenleving, van betekenis te zijn voor anderen en gelijkwaardig behandeld te worden lucht op en verlicht. Door over geldzorgen te praten kun je van elkaar leren en verder komen.

Lees meer over armoededialogen >>>

Welkom aan tafel

Wil je ook in gesprek over geldzorgen? Welkom aan tafel! Via de links vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

19 september 9 uur: Ontbijtbijeenkomst Geldzorgen I  (vrouwen)

Deel je verhaal en luister hoe andere vrouwen met geldzorgen omgaan tijdens deze ontbijtbijeenkomst bij Al Amal, Livingstonelaan 118-120.

3 oktober 9 uur: Ontbijtbijeenkomst Geldzorgen II (vrouwen)

Deel je verhaal en luister hoe andere vrouwen met geldzorgen omgaan tijdens deze tweede ontbijtbijeenkomst bij Al Amal, Livingstonelaan 118-120. Deze bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst van 19 oktober. Je kunt ook aanschuiven als je er 19 september niet bij bent.

Helpen geldzorgen te bespreken?

Wil je helpen geldzorgen te bespreken in de armoedeweek of op een ander moment? Een dialoog (leren) begeleiden of een dialoogbijeenkomst organiseren? Wil je je inzetten als ervaringsdeskundige? Schrijf je in voor een van de volgende activiteiten of stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl:

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen, verlangens en mogelijkheden dat tot nieuwe inzichten kan leiden. Écht luisteren naar verschillende ervaringen en perspectieven ligt aan de basis van een dialoog. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je maakt kennis met elkaar, deelt aan tafels van zes tot acht personen ervaringen en verlangens en onderzoekt waar het om draait.Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Een dialoog duurt ongeveer twee uur. Een dialoogtafel wordt begeleid door een getrainde dialoogbegeleider.

Lees meer over wat een dialoog is >>>

Reageren is niet mogelijk