Gastles burgemeester & dialoog

schermafbeelding-2016-10-15-om-22-44-31Op woensdagochtend 9 november geeft burgemeester Jan van Zanen een gastles op de Prinses Margrietschool in de wijk Zuilen over het thema Respect. Aansluitend vindt een kinderdialoog plaats met de kinderen van groep 8. De gastles en de kinderdialoog vinden plaats in het kader van de Week van Respect en de Week van Dialoog. De organisatie is in handen van de Respect Education Foundation en Utrecht in Dialoog die deze activiteit gezamenlijk organiseren.

Programma

schermafbeelding-2016-10-11-om-22-44-24De woensdagochtend start met een gezamenlijk ontbijt in de klas en loopt over in een gesprek met de klas over het thema Respect. Centraal in het gesprek staan de persoonlijke ervaringen van de kinderen en de burgmeester over hoe je respectvol kan omgaan met elkaar in allerlei dagelijkse situaties. Daarna gaan de kinderen in groepjes van 6 leerlingen aan dialoogtafels met elkaar in gesprek onder begeleiding van een dialoogbegeleider. met elkaar een dialoog voeren over wat voor hen respect betekent.

Wat is een kinderdialoog?

3713217De Kinderdialoog is een methodiek om verbinding te maken en verschillende perspectieven zichtbaar te maken. In een kinderdialoog ga je op gelijkwaardige basis in gesprek. Zonder een beroep op rollen deel je ervaringen en dromen. Iedereen doet mee en iedere ervaring telt. Door aandachtig luisteren, delen van persoonlijke ervaringen en spreken vanuit je hart verbind je je met jezelf, anderen, het thema en de omgeving.

Meer

Week van respect
Week van de dialoog

Reageren is niet mogelijk