Fototentoonstelling

Ter ere van 10 jaar Utrecht in Dialoog toeren we met de fototentoonstelling Elkaar Zien door Utrecht. We zijn heel blij om foto’s te kunnen tonen van verschillende Utrechters die hun beeld en verhaal delen. De foto’s zijn gemaakt door Haya Alsalama (1992, Syrië) en Peter Falkenberg (1963, Duitsland) op de stadhuisbrug. Met dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt!

We nodigen je graag uit om elkaar, de ander echt te zien en te delen wat je hierin beleeft.

Op verschillende plekken

De fototentoonstelling is te zien in Overvecht, in het Centrum en op Kanaleneiland.

  • 6 april tot 26 april, Bibliotheek Overvecht, Gloriantdreef 1, Utrecht
  • 6 mei tot 29 mei, Stadskantoor, Stadsplateau 1, Utrecht
  • 6 juni tot 30 september, De Alchemist Kanaleneiland, Koningin Wilhelminalaan 8, Utrecht
  • 15 oktober oktober tot januari, Krachtstation Kanaleneiland, Amerikalaan 199, Utrecht

Feestelijke opening

De feestelijke opening van de tentoonstelling ter ere van 10 jaar Utrecht in Dialoog vond plaats op 6 april 2019 om 13:00 uur in Bibliotheek Overvecht met wethouder Linda Voortman en fotografen Haya Alsalama (1992, Syrië) en Peter Falkenberg (1962, Duitsland). Aansluitend gingen we in in dialoog over wat je ervaart, ziet in de foto’s, je ideaal rond elkaar zien en wat je kunt doen om dit dichterbij te brengen. 

Ervaringen delen

We nodigen je graag uit om te delen wat je in de tentoonstelling beleeft. En met elkaar te dromen hoe we elkaar, de ander de komende tijd willen zien. Je ervaringen in welke vorm dan ook zijn van harte welkom bij info@utrechtindialoog.nl

Achtergrond

Peter Falkenberg en Haya Alsalama, vrijwilligers bij Utrecht in Dialoog, kwamen een jaar geleden met het idee van een fototentoonstelling rond het jaarthema van 2018 ‘Elkaar Zien’. Een tentoonstelling die focust op portretten, individuen, los van hun achtergrond en niets anders. Om een directe dialoog tussen de kijker en de personen op de foto’s mogelijk te maken. Omdat vrijwilligers enthousiast waren, we iets te vieren hebben (10 jaar Utrecht in Dialoog) trokken we naar de Stadhuisbrug om Utrechters te portretteren. We zijn heel trots met het resultaat en nodigen je graag uit om deze prachtige portretten te zien en je ervaring te delen. Welk portret raakt je? Wat zie je in die ander? Welk verhaal wordt hier verteld?

Meer

Elkaar zien (inspiratie)
10 jaar Utrecht in dialoog
Wat is een dialoog
Utrecht in dialoog

 

 

Reageren is niet mogelijk