Feestelijk verbinden


De laatste dialoog van 2016 in de Centrale Bibliotheek vindt plaats op donderdagavond 22 december. We gaan dan met elkaar in gesprek te gaan over het thema Feestelijk Verbinden. We starten met soep en broodjes en een kort voorprogramma waarin verschillende mensen hun ervaring met het thema vertellen, en een column van Ali Amghar als inspiratie voor de gesprekken. Daarna wisselen we aan tafels van 6 tot 8 personen ervaringen, toekomstdromen en acties uit.  Na afloop delen we de inzichten van de verschillende tafels met elkaar. We sluiten de avond feestelijk af met feestliederen uit verschillende culturen door Sophies Voice. Graag tot donderdag 22 december in de Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug, Oude Gracht 167, Utrecht. We starten om 18.00 uur en sluiten om 21:00 uur af. Je kunt je hier aanmelden.

Programma

18:00 uur Inloop met soep en broodjes
18:30 uur Voorprogramma met column Ali Amghar
18:45 uur Aan tafels in gesprek
20:15 uur Opbrengsten delen
20:30 uur Feestliederen door Sophies Voice
21:00 uur Sluiting

Maand van het licht

happy-kwanzaa-glitter-candles-animated-pictureWe hebben op 22 december de kortste dag net achter de rug. In veel culturen en religies wordt in de laatste maanden van het jaar het feest van het licht gevierd, vaak op de dag van de zonnewende, wanneer de dagen weer gaan lengen. Joodse families vieren Chanoeka, boeddhisten Loi Kraton en christenen vieren Kerst. Hindoes vieren al in november hun lichtjesfeest: Divali. Amerikanen met een Afrikaanse achtergrond vieren de waarden van hun eigen cultuur tijdens Kwanzaa, het feest van het leven, in de laatste week van december.

Feestelijk verbinden

Wat verstaan we eigenlijk onder feestelijk verbinden? Wanneer is feestelijk verbinden een waar feest? Op feesten kun je elkaar ontmoeten, in huiselijke kring, met vrienden en familie. NaamloosSamen eten en drinken, elkaar cadeaus geven, delen wat je bezig houdt, wat je hebt meegemaakt en wat je plannen zijn. Wat als je familie en vrienden andere feesten vieren of een ander idee hebben van wat feest vieren is? Kook je veganistisch of halal? Hoe ga je om met alcohol? Heb je een feest nodig om je feestelijk te verbinden of kan dat ook anders? Sommige mensen houden niet van feesten, voelen het als een verplichting, gaan er liever even tussenuit, eten en drinken liever niet zoveel. Wanneer heb jij je laatst feestelijk verbonden gevoeld? Waar was dat, met wie en wat had je daarvoor nodig? Wat is jouw ideaal als het om feestelijk verbinden gaat? En hoe kunnen feesten verbinden? Hoe maak jij feestelijk verbinding?

Met elkaar in gesprek

IMG_2586In een dialoog onderzoek je samen waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt, maar om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen is van harte welkom.

Meer

Aanmelden
Wat is een dialoog
Agenda dialoogtafels
Columns Ali Amghar
Sophies Voice

 

Reageren is niet mogelijk