5 november: ERBIJ HOREN in Zuilen

groepje mensenOp zondagmiddag 5 november organiseren de Dame in Zuilen in samenwerking met Mekaar een dialoogtafel van 14.00 -16.30 uur met als thema Erbij. U bent hier van harte welkom, inloop van 13.30 uur! Let op: ingang Zwanenvechtlaan tegenover Bakkerij Berat. U kunt zich hier aanmelden bij  of aan de receptie bij de Dame en Mekaar.

Mensen zijn sociale wezens. We zijn geen ijsberen die alleen over een ijsvlakte dwalen maar van nature leven we in groepen om te overleven. Nog steeds zie je dit verschijnsel als de omstandigheden dit vragen zoals in het oerwoud of in de woestijn.zorg dat je erbij komt

Sommige buurten in Utrecht  staan er om bekend dat er een hechte gemeenschap bestaat. Maar dat geldt niet voor ons allemaal. Hoe zorgen we er voor dat we ergens bij horen als dit niet (meer) vanzelf gaat? Zie je eigenlijk het belang  om deel uit te maken van verschillende kringen?

dialoogtafel

Over het algemeen lijken de verbanden die geweven worden iets persoonlijks. Ieder weeft zijn eigen web. Hoe is dat voor jou in deze stad? Bij welke gemeenschappen of kringen voel je je thuis? En hoe actief ben je in het weven van je web? Wat heb je nodig om je eigen kringen te vinden of uit te breiden?

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken deel-droom-en-doe1van zo’n samenspraak zijn dat deelnemers met aandacht luisteren naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoeken naar wat het betekent en al pratend streven naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

 

Reageren is niet mogelijk