Stemmen maken onze stad

In het teken van de gemeenteraadsverkiezingen gaan we met elkaar in dialoog gaan over thema’s die spelen in Utrechtse wijken. Bijvoorbeeld over groen, gezondheid, duurzaamheid, armoede, of sloop en nieuwbouw.

In de dialogen gaan we actief op zoek naar stemmen, geluiden, ervaringen, dromen, inzichten en wijsheid van verschillende Utrechters, ook van diegenen die zich niet gehoord voelen. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over wat er speelt in de wijk. We verkennen wat we zelf kunnen doen voor een betere stad, en wat de gemeente voor ons kan betekenen.

Ieders perspectieven, wensen en ideeën zijn welkom. We nodigen je daarom van harte uit om mee te doen en mee te praten. Houd deze pagina goed in de gaten, we vullen het programma regelmatig aan.

Doe mee

10 februari, van 10:00 tot 12:00 uur : Wijkwensen in Buurtcentrum Terwijde
11 februari: Thuis voelen in je wijk, dialoog bij Resto van Harte in Parkwijk
15 februari van 19:30 tot 21:30 uur: Slopen en Vernieuwen in Staatsliedenbuurt & Lauwerecht, Buurtcentrum de Leeuw
17 februari van 19:30 tot 21:30 uur: Invloed hebben in je stad, de Kargadoor
4 maart van 16:00 tot 18:00 uur: Goede buren: samenwerken aan een mooie wijk, buurthuis De Nieuwe Jutter
7 maart van 14:30 uur tot 17:00 uur: Gezond wonen in Lunetten, De Musketon
10 maart van 19:30 tot 21:30 uur: Groen in de binnenstad, de Kargadoor

Meedoen? Klink op de link van de dialoog en meld je aan via de rode knop!

Leren van elkaar en terugkoppelen naar de gemeenteraad

In deze dialogen kan iedereen in Utrecht meepraten over politiek. Door op een positieve manier ervaringen, wensen en dromen uit te wisselen, komen we tot nieuwe ideeën en krijgen we meer begrip voor elkaar.

Tijdens ieder gesprek verzamelen wat we geleerd hebben, wat we belangrijk vinden, en wat de gemeente hierin kan betekenen. De informatie delen we na de verkiezingen met de nieuwe gemeenteraad, en met iedereen die heeft meegedaan.

Op woensdag 13 april van 19:30 tot 21:30 nodigen we daarom onze partners en de deelnemers uit voor een atelier op de Maliebaan. We verzamelen de opbrengsten, en de inzichten van de verkiezingsdialogen. Samen kijken we hoe we deze kennis kunnen delen, voor wie het waardevol is, en of we er nog iets verder mee kunnen. Meer informatie en aanmelden voor het werkatelier volgt.

Meer

Wat is een dialoog?
Bijeenkomst Inclusieve Democratie

 

Comments are closed