Imperfecties

Een kleine neus, te grote oren, iele bovenbeentjes, dikke kuiten, flinterdun haar, geen tot weinig baardgroei, rare tenen, lange vingers, super smalle polsen en ga zo maar door. Het zijn de dingen die ons als eerst opvallen als we in de spiegel kijken. Imperfecties waar we ons een beetje voor schamen en die we het liefst veranderen. Maar dat gaat niet. Dus verzinnen we de meeste creatieve manieren om deze onvolmaaktheden maar te camoufleren of te doen verdwijnen.

Corpus - Halina Zalewska

Corpus – Halina Zalewska

Je haar laten groeien zodat je oren niet opvallen, het nemen van een clowneske bril die de aandacht trekt, een ontzettend wijde broek dragen, supergroene thee die volgens de verpakking de baardgroei in slechts 2 weken bevordert en zelfs het trainen van je vingers in de hoop dat ze er wat dikker uit zien. Maar helaas, er bestaat geen wondermiddel dat ervoor zorgt dat onze imperfecties in klap verdwijnen. Is dat meteen het einde van de wereld? Nee hoor, als het hebben van te lange vingers of dun haar op dit moment je grootste probleem is, dan mag je van geluk spreken.

Maar wat als we nou een paar wensen mochten doen en wel bepaalde dingen aan onszelf konden veranderen. Voor wie zouden we het doen eigenlijk? Voor ons zelf? Of toch voor een ander? Zou je met normale formaat oren een betere vriend of vriendin zijn voor je naasten? Zou je met de perfecte neus een beter collega zijn of eindelijk wel werknemer van de maand worden? Is iemand met baardgroei opeens een betere versie van zichzelf dan zonder baardgroei? Ik zou het verkeerd kunnen hebben, maar ik heb het idee dat het voor de mensen die dicht bij ons staan geen bal uitmaakt dat we imperfecties hebben. Sterker nog, diezelfde mensen hebben ook imperfecties!

Het gekke is dat we bereid zijn om kleine dingen te veranderen voor een groep mensen die het helemaal niet uitmaakt of we het wel of niet doen. Zij vinden het vooral belangrijk dat we gelukkig zijn. En als dat met wat kleine oren kan, is dat ook prima.

Ali Amghar, 23 juni 2016

Comments are closed