7 februari: Elkaar zien in Overvecht

Wat je ziet is niet altijd wat het lijkt. En wat het lijkt, is niet altijd wat het is.
Op woensdag 7 februari 2018 gaan we in Resto VanHarte Overvecht onder het genot van een driegangenmaaltijd met elkaar in gesprek over het thema Elkaar zien in Overvecht. Het STUT theater laat aan het begin van de avond twee liederen horen. Van 17:30 uur tot 20:00 uur in ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2.

Elkaar zien

Durf jij een onbekende in de ogen te kijken? Kun jij je eigen oordelen even opzij zetten en contact maken vanuit nieuwsgierigheid? Wat zie je dan? Wat doet het met de ander en met jou? En wat gebeurt er als je zelf echt gezien wordt?

Aan de hand van iemand zijn uiterlijk, trekken we al heel snel en vaak onbewust conclusies over wie deze persoon is. Soms kloppen die conclusies, maar ze kunnen ook de plank helemaal misslaan. Wat als je verder kijkt dan de eerste aanblik en de ander écht ziet; als mens, met een eigen verhaal. In een dialoog ontmoeten we elkaar door wezenlijke nieuwsgierigheid, onderzoeken we ervaringen en eigen oordelen. We delen onze dromen over elkaar zien, gezien en gehoord worden.  Wat is hiervoor nodig, wat is je ideaal, welke stap kun je zelf zetten, en wat heb je hier voor nodig?

Een openhartig gesprek

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. De gesprekken vinden plaats aan tafels van 6 tot 8 deelnemers. In Resto van Harte onder het genot van een driegangenmaaltijd verzorgd door Resto VanHarte. De tafels worden begeleid door vrijwilligers die door Utrecht in Dialoog zijn getraind.

Praktisch

Datum: woensdag 7 februari
Tijd: van 17.30 uur tot ongeveer 20.00 uur.
Thema: Elkaar zien
Muzikale omlijsting: STUT theaterkoor
Locatie: ZIMIHC Stefanus Overvecht, Braziliedreef 2, Utrecht
Je kunt je hier aanmelden. Bijdrage maaltijd: €7,- / U-pas €4,-. Dieetwensen kun je mailen naar info@utrechtindialoog.nl.

Meer

Resto-dialogen 2018
Thema Elkaar zien
Resto-dialoog Samen Leven 2017

Reageren is niet mogelijk