Elkaar zien in alle kleuren

In juni was er volop ruimte om de verschillende kleuren van de LHBTI-gemeenschap te ontdekken. In het kader van het Midzomergrachtfestival kun je culturele, educatieve en sportieve activiteiten bij wonen, elkaar ontmoeten en in gesprek gaan, ervaringen en dromen delen! Uit de verkiezingsdialogen 2018 kwam naar voren dat Utrechters het belangrijk vinden dat er ruimte is voor verschil!

Ruimte voor verschil

We gingen op verschillende momenten en plekken in de stad  in gesprek over verschillen in geaardheid en seksuele voorkeuren. Over hoe het is om te zijn wie je bent en hier op eigen wijze vorm aan te geven. Om de ander te zien in zijn/haar eigenheid, verschillende kleuren van de regenboog te ontdekken en je eigen droom stap voor stap dichterbij te brengen.

Elkaar zien in alle kleuren

Wat je ziet is niet altijd wat het lijkt. En wat het lijkt, is niet altijd wat het is. Aan de hand van iemand zijn uiterlijk trekken we al heel snel conclusies, vaak ook onbewust conclusies over wie deze persoon is. Wat gebeurt er als je de ander écht ziet; als mens, met een eigen verhaal, eigen gedachten, eigen gevoelens en een eigen geaardheid.

In dialoog

Samen met Podium Oost, het Smulhuis en Resto van Harte gingen we in dialoog om ervaringen en dromen te delen over elkaar zien in alle kleuren van de regenboog en zijn wie je bent. En om te ontdekken wat we kunnen doen om onze dromen een stapje dichterbij te brengen.

12 juni: Zijn wie je bent (Podium Oost)

Op dinsdagochtend 12 juni van 10 tot 12 uur gingen we in Podium Oost in gesprek over ‘Zijn wie je bent’. Wanneer kan jij jezelf zijn, ook al pas je niet helemaal in de norm? Wat doet het met je? Wat is er voor nodig? Door naar elkaar te luisteren, ervaringen en dromen te delen worden verschillen en overeenkomsten zichtbaar. Bekijk het evenement op de site.

21 juni: Elkaar zien, alle kleuren (Smulhuis)

Op 21 juni van 13:00 uur tot 16:00 uur gingen we in dialoog in het Smulhuis over ‘Elkaar zien’, in alle kleuren van de regenboog. Iedereen is van harte welkom, van welke kleur je ook bent of houdt! Ter ere van 25 jaar Tussenvoorziening worden Utrechters, bezoekers, medewerkers, buren en meer uitgenodigd voor een dialoog bij het Smulhuis, een eetgelegenheid voor dak- en thuislozen in hartje centrum. Bekijk het evenement op de site.

22 juni: Zijn wie je bent (Resto van Harte)

Op vrijdag 22 juni van 17.30 uur tot 20.00 uur gingn we in RestoVanHarte Kanaleneiland in gesprek over Zijn wie je bent! Na een kort voorprogramma gingen we aan tafels met 6 tot 8 personen in gesprek over zijn wie je bent onder het genot van een heerlijke drie-gangenmaaltijd van Resto. Wil je mee praten onder het genot van een 3-gangendiner, in gesprek met anderen over wat jezelf kunnen zijn voor jou betekent, hoe je dat merkt, wat dat met je doet? Over je ervaringen, wat je belangrijk vindt, wat je ideaal is en hoe je dat dichterbij kunt brengen? Bekijk het evenement op de site.

Reageren is niet mogelijk