Durf jij je te verbinden?

Utrecht in Dialoog en de Bibliotheek Utrecht organiseren donderdagavond 24 maart een dialoog in de Centrale Bibliotheek op de stadhuisbrug om met elkaar in gesprek te gaan over het thema: Durf jij te verbinden? Van 18.00 uur tot 21.00 uur in de Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug, met soep en broodjes. We beginnen met een kort voorprogramma en laten ons inspireren door Lange Frans: het land dat moed moet tonen. Columnist Ali Amghar draagt zijn column Durven voor, een inkijkje in zijn ervaringen. Daarna gaan we aan tafels van 6 tot 8 personen ervaringen, toekomstdromen en acties uitwisselen. Je kunt je hier aanmelden. Ook voor de komende dialoogbijeenkomsten in de Bibliotheek van donderdagavond 28 april, 26 mei en 23 juni.

Het land waar brave burgers zich te vaak verstoppen, terwijl de meerderheid de lelijkheid zou kunnen stoppen. Het land dat moed moet tonen ten allen tijde, omdat we dingen die al eens gebeurden moeten mijden. Dus draag ’t uit: laten we fokking blij zijn. Dit is het land waar we niet alléén maar samen vrij zijn. Wat staat er straks in de geschiedenisboeken en zal die kleine van mijn kleine dat wel op durven zoeken. Wat was dat Nederland, wat ze gaan vinden: een volk met visie of dat van ziende blinden.

Durf jij je te verbinden?

goud-9109_12Behoor jij tot de meerderheid die de lelijkheid zou kunnen stoppen. Heb je de moed om echt in gesprek te gaan, naar elkaar te luisteren, ervaringen en dromen te delen? Durf je risico’s te nemen, het bekende pad te verlaten, je eigen weg te gaan of vermijd je risico’s en speel je op veilig? Heb jij ook zo’n buurman die oud is en alleen woont. Durf je hem hulp aan te bieden? Of woon je zelf alleen en kun je best wel wat hulp of steun gebruiken? Zit je even financieel krap, wie durf je dan om bijstand te vragen? Je ouders, familie, je vrienden? Stel je wilt een cursus volgen voor je werk, durf je dat aan je werkgever te vragen? En wie vraag je hulp als je geen werk hebt? ‘Ik kan het niet alleen’, durf je dat hardop te zeggen? Durf je anderen om hulp te vragen, te zeggen dat je iemand nodig hebt, waardeert? Durf je hulp aan te bieden en kun je zelf hulp ontvangen? Hoe doe je dat dan, wat is daarvoor nodig en wat doet dit met je, met je relatie, je je band? Word die sterker, is dat eng, vraagt dat moed?

Met elkaar in gesprek

DSC00630In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt, maar om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen. In een dialoog onderzoek je samen waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen is van harte welkom.

Meer

Video Wereldman (lange Frans)
Aanmelden dialoogtafels
Wat is een dialoog?
Bibliotheek Utrecht
Utrecht in Dialoog

Reageren is niet mogelijk