6 en 10 november: Domkerkdialoog

Domkerk-UtrechtOp maandag 6 november van 14.00 – 17.00 uur en op vrijdag 10 november van 9.30 – 12.00 uur gaan we in dialoog in de Domkerk  over het thema Samen verder. Voor iedereen in de stad die op deze bijzondere plek in Utrecht nieuwe werelden wil ontdekken zonder ver te hoeven reizen. U kunt zich hier aanmelden.

Voor een korte introductie op de dialoogtafels verzamelen we in het Noordertransept van de Domkerk. Daar stellen we ons de vraag wat het interieur van de kerk ons te zeggen heeft over dialoog. Vervolgens gaan we in de Sacristie in groepen aan tafel voor onze dialogen. U ontvangt voorafgaand aan de bijeenkomsten een mail met praktische informatie o.a. over de toegang tot de Domkerk.

Voor iedereen

ed66d1c9603de655c6e13f26ba4ffd01--suzanne-selfiesDe Domkerkdialogen zijn bedoeld voor mensen uit de hele stad en worden georganiseerd door Suzanne Holsappel. Suzanne: “In de Domkerk is er elke dag aandacht voor wat mensen in de stad beweegt, zonder onderscheid. Er wordt gebeden om troost en herstel, met het oog op de toekomst. Daarom vind ik de Domkerk een mooie plaats om een dialoog over het thema ‘Samen verder’ te voeren. Ik hoop dat mensen uit alle delen van Utrecht aansluiten om elkaar te ontmoeten op deze centrale plek in de stad.”

Samen verder

domkerkHet thema voor de Week van de Dialoog in Utrecht is dit jaar Samen verder…. Wanneer ervaren we dat we samen verder komen? Hoe komen we samen verder, met alle verschillen die er tussen mensen kunnen zijn? Wat kan ‘samen verder’ betekenen in onze contacten, de zorg voor elkaar, de manier waarop we samen leven en werken?

Wat is een dialoog?

deel-droom-en-doe1Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen en mogelijkheden uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor, dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Meer

Domkerk
Wat is een dialoog

Reageren is niet mogelijk