Dialoog voor iedereen?

mz-wdxOp donderdagavond 2 februari van 19:00 tot 23:00 uur verzorgt Louise Boelens een dialoog op voeten over de vraag: (Hoe) kan dialoog van alle Utrechters worden? We doen dat in een dialoog die anders is dan anders. In een gesprek-op-voeten, een werkvorm uit de Deep Democracy waarin alles er mag zijn, ook emoties, vooroordelen, niet zo goed weten wat je te zeggen hebt… In deze dialoog worden  verschillende standpunten en onderliggende gevoelens verkend. Doel is om tot besluiten te komen, waaraan ieders wijsheid is toegevoegd. In de workshop van 2 februari wordt de methodiek kort toegelicht en onderzoeken we de vraag hoe Dialoog iets van alle Utrechters kan worden.

Kosten: € 50 voor organisaties en als je portemonnee het toelaat,  € 25 voor vrijwilligers van Utrecht in Dialoog,  gratis  voor studenten en U-pas-bezitters.  De workshop vindt plaats op donderdag 2 februari 19:00 tot 22:00 uur op Maliebaan 45. Je kunt je hier aanmelden.

Dialoog voor iedereen?

Met dialoog willen we beRepublican presidential candidate Donald Trump kisses a "Women for Trump" sign during a campaign rally, Wednesday, Oct. 12, 2016, in Lakeland, Fla. (AP Photo/ Evan Vucci)reiken dat Utrechters die elkaar niet vanzelf tegenkomen elkaar ontmoeten, zich openstellen voor elkaar en in gesprek gaan over wat hen echt bezig houdt. Het waarderen van ervaringen en verschillende gezichtspunten legt een basis voor meer onderling begrip en verandering. De dialoog wil impact hebben.

Hoe bereik je dat? Hoe betrekken we Utrechters die anders denken en doen? Laten we de polen liggen en zoeken we het grijze midden? In de workshop van 2 februari onderzoeken we juist de tegenstellingen, spanningen en conflicten. Hoe gaan we in dialoog op momenten dat het echt moeilijk wordt? Als er sprake is van boosheid, tegenstelling, conflict, sterke vooroordelen en ongelijkwaardigheid. Sluiten we iedereen in, ook degenen met polariserende standpunten en/of Utrechters die een andere taal spreken?

Verschillende dialoogvormen

De dialoog is van alle tijden en kent verschillende vormen. Socrates beoefende de dialoog op de markt om mensen aan het denken te zetten. Samen onderzoeken en de waarheid vinden in een vrije gedachtewisseling waarin niemand de waarheid in pacht heeft, zodat er nieuwe betekenissen en inzichten kunnen ontstaan. Inmiddels zijn er vele variaties en vormen van dialoog. De Dialoogsteden maken primair gebruik van de waarderende dialoog die is gebaseerd op de Appreciative Inquiry, maar ook van andere methodieken zoals de talking stick methode, socratische methode en deep democracy. Utrecht in Dialoog wil de bruikbaarheid en impact van dialoog vergroten door meer werkvormen te verkennen. In deze workshop gaan we aan de slag met een dialoog op voeten over de vraag: (Hoe) kan dialoog van alle Utrechters worden?i8vtkcki_400x400

Louise Boelens

De workshop van 2 februari wordt verzorgd door Deep Democracy expert Louise Boelens. Zij is deskundig op het gebied van leiderschap, omgaan met verschillen, conflict, en zelfsturing in de organisatie. Ze werkt als coach voor individuen, teams en organisaties, en is mediator bij lastige gesprekken. Meer informatie: www.bureauboelens.nl

Meer

Aanmelden
Louise Boelens
Deep Democracy

Reageren is niet mogelijk