Dialoog Kinderrechten

images (1)Wil je in gesprek met Utrechtse kinderen over kinderen en hun rechten? Om Utrechtse kinderen stem te geven in de buurt, onderwijs, opvang, sport, cultuur en jeugdzorg? Wil je in gesprek met je kinderraad, school, club, buurt, team of organisatie over kinderrechten? Wil je dialogen met kinderen organiseren over Kinderrechten? Neem contact met ons op.

Kinderen en hun rechten

imagesRecentelijk gingen we in gesprek op verschillende basisscholen in Overvecht over kinderen en hun rechten, het recht op een eigen mening en een geloof. Eerder gingen kinderen al in veschillende bibliotheken gesprek over wat je wel en niet zegt. In kinderraden gingen we in 2016 in gesprek over het recht op spel en vrije tijd. Utrecht in dialoog verzorgd trainingen in dialoog en andere gespreksvormen.

In 19 Utrechtse Kinderraden leren kinderen wat democratie, actief burgerschap en bewonersinitiatief is, en hoe ze kunnen bijdragen aan hun wijk en school. Utrecht in Dialoog faciliteert dialoog op veschillende plekken, bemiddelt in dialoogbegeleiders en verzorgt trainingen.

Trainingen Kinderdialoog

Utrecht in Dialoog verzorgt diverse trainingen voor begeleiders van Kinderdialogen. Om je voor te bereiden op je rol als (volwassen) dialoogbegeleider in dialogen met kinderen tussen 7 en 14 jaar. images (2)De trainingen zijn bedoeld voor mensen die ervaring hebben met dialoog en werken met kinderen tussen 7 tot 14 jaar.  Interesse? Bekijk de leergang kinderdialoog en neem contact op. In de trainingen kan op verzoek ook aandacht worden besteed aan andere gespreksvormen zoals debat.

Meer

Kinderen in dialoog
Utrechtse kinderen over kinderrechten (Vlog)
Kinderen en hun rechten
Leergang Kinderdialoog
Kinderrechtencollectief

Reageren is niet mogelijk