De stem van jongeren

meisje_geef_jongeren_een_stemjongen_laat_je_stem_horenOp dinsdagavond 14 maart organiseren Utrechtse jongeren een dialoogbijeenkomst in De Alchemist over De stem van jongeren. Wil je mee praten, in gesprek met andere jongeren over wie je bent, wat je belangrijk vindt, je toekomstdroom, wat je kunt doen om een betere toekomst dichterbij te brengen? Je bent van harte welkom op dinsdag 14 maart van 17:30  tot 20.30 uur bij De Alchemist, Konining Wilhelminalaan 8, Utrecht. Na een kort voorprogramma met Jamila Tariki, Nabil Tkhidousset, Even afgeleid en een eenvoudig maal ga je aan tafels van 6 tot 8 jongeren in gesprek. Na afloop delen we de inzichten van de verschillende tafels. We sluiten af met muziek van Even afgeleid. Je kunt je hier aanmelden.

De stem van jongeren


Je gaat met andere jongeren aan tafels van 6 tot 8 personen in gesprek. Wie ben je en wanneer laat jij je stem horen? Wat is belangrijk voor jou, wat is je toekomstdroom en wat doe je om die werkelijkheid te laten worden. Je maakt kennis met elkaar en het thema.  Je deelt je persoonlijke ervaringen, dromen en wat je gaat doen om die droom te realiseren. Je luistert naar anderen en verkent wat je samen kunt doen? De dialoogtafels worden begeleid door jongeren die zijn getraind tot gespreksleider. Deze dialoogbijeenkomst wordt georganiseerd door Utrechtse jongeren, De Alchemist, Actieve Jongeren Utrecht, Stichting Asha en Utrecht in Dialoog.

Wat is een dialoog?

deel-droom-en-doe1In een dialoog staat luisteren voorop. Je onderzoekt ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt dromen en wat je doet om die te realiseren. Als je met jongeren met verschillende achtergronden naar elkaar luistert, met elkaar in dialoog gaat worden andere mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt overeenkomsten, verschillen en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Meer

Flyer Laat je stem horen
Even afgeleid
Aanmelden
Wat is een dialoog
Agenda dialoogtafels

Reageren is niet mogelijk