4 mei: De kracht van samen herdenken

2259_2741_1200_1200Bewoners van Kanaleneiland staan op vrijdagavond 4 mei 2018 weer stil bij iedereen die door geweld om het leven is gebracht vanwege hun geaardheid, geloof of oorlogshandelingen. Samen herdenken gebeurt in de vorm van een stiltewandeling, een gezamenlijke dodenherdenking bij het Loman-monument en een ontmoeting met dialoog bij Bij Bosshardt.

Sluit jij ook aan? Je bent van harte welkom!

Je kunt je hier aanmelden.

Op 4 mei 2017 hebben de bewoners van Kanaleneiland ook samen de doden herdacht met een stiltewandeling, een gezamenlijke herdenking en een dialoog. Het was zo’n verbindend moment dat we ook dit jaar samen willen herdenken in Kanaleneiland.

Samen herdenken

Schermafbeelding 2017-04-27 om 12.10.26Bewoners van Kanaleneiland staan 4 mei stil bij het feit dat we in vrede leven, elkaar kunnen ontmoeten ongeacht wie of wat we ook zijn. Wijkbewoners stappen samen over de brug om elkaar te zien, te horen en ontmoeten in ons menszijn, in hoop, geloof en liefde.

Deze herdenking voor bewoners van Kanaleneiland wordt georganiseerd door Stichting De Brug Kanaleneiland, Actieve Jongeren Utrecht, en Utrecht in Dialoog. Iedereen is van harte welkom!

Programma

– 19:00 uur verzamelen op de Bernadottelaan, bij ING-bank (Hammarskjoldhof 2)
stiltewandeling naar monument Lomanlaan
– 19:45 uur gezamenlijke dodenherdenking (Loman-monument Koningin Wilhelminalaan)
wandeling naar Bij Bosshardt.
– 20:15 uur ontvangst, ontmoeting & dialoog Bij Bosshardt (Marco Pololaan 115-117)
– 22:00 uur afsluiting

Meer

Aanmelden
Verzetsmonument Lomanlaan
Actieve Jongeren Utrecht
Wat is een dialoog?
Gedicht Dodenherdenking AJU

Reageren is niet mogelijk