15 maart: De gemeente in onze buurt

Op donderdagavond 15 maart van 19:30 tot 22:00 uur organiseren we samen met Buurtwerkkamer Top een verkiezingsdialoog met als thema: De gemeente in onze buurt. 

Je bent van harte welkom!

Welke rol speelt de gemeente in je leven en in je wijk? Hoe kijk je er tegen aan? Wat zou de gemeente voor je buurt kunnen betekenen? Verschillende Utrechters gaan met elkaar in gesprek, delen hun ervaringen, en dromen over hun ideale gemeente en stad met zicht op de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Kandidaat-raadslid Tom de Zeeuw van de VVD en fractiemedewerker Saskia Oskam van Partij voor de Dieren zullen deze avond aanwezig zijn.

Aanmelden kan hier.

De gemeente in onze buurt

Op 21 maart zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners van Utrecht boven de 18 die minimaal vijf jaar legaal in Nederland wonen mogen stemmen. De kandidaten met de meeste stemmen worden raadslid in de gemeenteraad. verkiezingsdialoogDeze leden  vertegenwoordigen de inwoners van de gemeente en luisteren naar wat er speelt in Utrecht en naar wat de inwoners willen.

Maar welke relatie hebben we met de gemeente? Wanneer werd er geluisterd naar jouw stem? Wat betekent de gemeente voor ons en onze buurt? Welke positieve ervaringen heb jij de afgelopen tijd gehad? Op 15 maart gaan we hier samen over in dialoog, delen we onze ervaringen, verkennen we onze dromen, en bespreken we wat de gemeente kan doen om deze dromen een stapje dichterbij te brengen.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Ontmoeting door wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, dromen en mogelijkheden rond actuele thema’s.

Praktisch

De dialoog staat gepland op:
Donderdagavond 15 maart 2018 van 19:30 – 22:00 uur,
in Buurtwerkkamer TOP,
Amsterdamsestraatweg 295, 3551 CG Utrecht Noordwest

Je kunt je hier aanmelden.

Meer

wat is een dialoog?
9 maart: de gemeente en ik
14 maart: wonen en werken in de stad
Buurtwerkkamer TOP

Reageren is niet mogelijk