Vrijwilligerscoördinator

Ken je de kracht van de dialoog? Kan je op een waarderende manier vrijwillige dialoogbegeleiders samenbrengen en inspelen op wat ze nodig hebben? Vind je het leuk om leren te faciliteren, te trainen en coachen? En ben je een kei in organiseren, luisteren en verbinden? Misschien is de functie van coördinator dialoogbegeleiders bij Utrecht in Dialoog dan iets voor jou. Het gaat om een vrijwillige functie.

De functie

Aan Utrecht in Dialoog is een groot aantal vrijwilligers verbonden die dialogen begeleiden. Jij verbindt de groep dialoogbegeleiders, bent hun eerste aanspreekpunt en zorgt dat er gemotiveerde en gekwalificeerde dialoogbegeleiders beschikbaar zijn. Samen met ervaren dialoogbegeleiders draag je zorg voor doorontwikkeling en verdieping van de dialoogmethodiek. Je helpt lastige thema’s en zorgen bespreekbaar te maken, verschillende perspectieven onderzoeken om tot nieuwe inzichten te komen en aan verandering te werken. Je stelt het trainingsprogramma op voor Utrecht in Dialoog met inspirerende en verdiepende trainingen (gegeven door externe trainers) en zorgt dat het trainingsaanbod bekend is onder de dialoogbegeleiders. Daarnaast denk je mee bij het opstellen van het trainingsaanbod voor het landelijke kenniscentrum in ontwikkeling voor Nederland in Dialoog.

Jouw taken

Je geeft (samen met anderen) uitvoering aan de volgende taken:
– het vormen van een solide groep van dialoogbegeleiders, die zich betrokken voelen en met elkaar de verdieping zoeken;
– het organiseren en coördineren van het DialoogHuis Maliebaan 45, trainingen, oefengroepen, intervisie bijeenkomsten en expertmeetings;
– communicatie en afstemming met dialoogbegeleiders van Utrecht in Dialoog via verschillende media;
– in samenwerking met experts en Nederland in Dialoog een landelijke kenniscentrum vormgeven (optioneel).

Jouw profiel

Je kent de waarde van dialoog, bent een ervaren dialoogbegeleider, of bent bereid en in staat je dit in korte tijd eigen te maken. Je bent bekend met de waarderende dialoogmethodiek (Appreciative Inquiry) en past dit toe in je werkwijze en de manier waarop je gesprekken voert. Je bent een echte verbinder, bezit over uitstekende communicatieve vaardigheden en speelt in op behoeften. Je hebt ervaring met het geven van trainingen, het faciliteren van leerprocessen en/of wil je op dit vlak graag ontwikkelen. Je vindt het belangrijk om zinvol bezig te zijn, iets te betekenen, en je werkt graag samen met andere vrijwilligers. Je kunt je 8 – 16 uur per week gedurende minstens een half jaar inzetten.

Ons aanbod

Wat we bieden:
– een boeiende en relevante functie bij een organisatie die er toe doet
– een leuk team van vrijwilligers met verschillende talenten
– de workspace van De Alchemist als inspirerende werkplek
– een uitgebreid netwerk van betrokken Utrechters/organisaties
– begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden
– coaching in je professionele en persoonlijke ontwikkeling
– trainingen en workshops en vergoeding van onkosten
We kunnen de functie in overleg aanpassen aan je mogelijkheden en wensen. De functie is geschikt voor studenten, starters, re-integreerders, heroriënteerders en pensionada’s. Een functie als trainee behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer weten?

Kijk op deze site voor meer informatie over Utrecht in Dialoog en het landelijk Dialoogcentrum Heb je interesse of wil je meer weten? Schrijf je in voor een dialoog en/of training om kennis te maken met de methodiek en de mensen achter Utrecht in Dialoog. Of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via info@utrechtindialoog.nl

Reageren is niet mogelijk