14 maart: Contact in Leidsche Rijn

Op woensdag 14 maart 2018 van 10:00 tot 12:00 uur vindt een verkiezingsdialoog plaats op de Buurtwerkkamer Leidsche Rijn, Belcampostraat 12 Utrecht rond het thema “Contact”. Je kan hier aanmelden.

Leidsche Rijn is één van de nieuwste wijken in Utrecht, met veel diversiteit bij de bewoners. Mensen van verschillende leeftijden en culturele achtergronden komen er met elkaar in contact. Wil jij graag jouw eigen ervaringen delen en luisteren naar andere ervaringen van buurtbewoners? Heb je dromen over het thema contact? Zou je zelf graag acties ondernemen voor meer ontmoeting tussen buurtbewoners? Wat kan de gemeente betekenen in het bevorderen van contact? Je bent van harte welkom!

Contact in Leidsche Rijn

Deze verkiezingsdialoog is een goed moment om je stem te laten horen, maar vooral een mooie gelegenheid om naar ervaringen van anderen te luisteren. Samen verkennen we idealen en dromen, en formuleren we wat we kunnen doen om het contact binnen Leidsche Rijn te bevorderen, en welke rol de gemeente hierin kan spelen.

Wanneer we denken aan het woord “contact” kunnen er vele vragen naar boven rijzen. Wat is contact eigenlijk? Gebeurt dat in een verrassende nieuwe ontmoeting met onbekenden of bij een afspraak met iemand die je al heel lang kent? Waarom is contact eigenlijk belangrijk, is dat altijd zo of hoort het bij bijzondere momenten? Hoe verloopt het contact met buren, en hoe ga je om met nieuwe buren? Bied je deze een warm welkom of hou je ze liever op afstand. Wanneer heb je eigenlijk echt contact?  Is dat anders als je jonger of ouder bent, nieuw in de buurt of er al langer woont, kinderen hebt of zorg draagt voor een dierbare? Wat heb je nodig voor contact?

Voor een overzicht van alle verkiezingsdialogen kan je hier terecht.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaats vinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Meer

Verkiezingsdialogen: stemmen uit de stad
BuurtWerkKamer Hart voor Leidsche Rijn
15 maart: De gemeente in onze buurt

Reageren is niet mogelijk