Buurtdialoog Podium Oost

de menselijke maat- Marjan NagtegaalDe dialooggroep Podium Oost gaat het hele jaar door in gesprek met buurtbewoners!

De dialogen voor jong en oud vinden in 2019 plaats op dinsdagochtend 12 februari, 9 april, 11 juni, 10 september en 5 november 2019, van 10:00 – 12:00 uur, in Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148. Je bent hier van harte welkom! Op 17 maart is er een speciale dialoog in combinatie met een concert van het Utregs requiem.

Wil je meedoen met de dialooggroep Podium Oost? De bijeenkomsten en thema’s mee voorbereiden, flyers maken, deelnemers werven of een dialoog (leren) begeleiden? Stuur een mail naar info@Utrechtindialoog.nl

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat je met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers. De gesprekken worden begeleid door dialoogbegeleider die getraind is in de methode van Nederland in dialoog.

Ucudialoog

12 februari: Lekker mobiel

In de februari gaan we in gesprek over het thema Lekker Mobiel. Wanneer ervaar je dit, wat is daarin belangrijk en wat is daarvoor nodig? Hoe blijf je in beweging? Helpt een wandelgroep, elektrische fiets, rollator of scootmobiel of heb je iets anders nodig? Gaat het om een state of mind, om slim gebruik van nieuwe media of helpt het juist om je af te sluiten voor media. Hoe werkt dat bij jou?

9 april: Grenzen

Ter voorbereiding van de Europese verkiezingen in mei gaan we op 9 april in gesprek over Grenzen. Over de grenzen van Europa en die van jou. Wanneer en waar leg jij een grens, of verleg je die? Hoe doe jij dat en hoe ga je om met grenzen die anderen stellen of verleggen? vind je het prettig om grenzen op te zoeken of te overschrijden, tussen landen, andere denkwijzen te onderzoeken? Wat is ideaal en wat kun je doen om dit dichterbij te brengen.

5 mei: Utregs requiem

Op 5 mei is het Utregs Requiem in Podium Oost met aansluitend een dialoog. Utregs Requiem is een uniek muziekstuk over echte Utrechtse levens. Vier componisten laten ons horen hoe het leven van zes gewone Utrechters een positieve wending nam nadat zij met een traumatische gebeurtenis of de dood werden geconfronteerd. Aansluitend is er een ronde tafelgesprek over de thema’s die tijdens de voorstelling aan de orde komen.

11 juni: Liefde 

In juni viert Utrecht tijdens het Midzomergracht Festival seksuele diversiteit en gender diversiteit. Een goed moment om samen in gesprek te gaan over ‘liefde’. Op 11 juni delen we onze ervaringen en dromen over liefde en zetten we een eerste stapom deze droom waar te maken.

10 september: Vrienden maken

In september met de Week tegen Eenzaamheid gaan we in gesprek over het thema vrienden maken. Hoe ontstaan vriendschappen eigenlijk? Wat verbindt, voedt en versterkt een vriendschap? Hoe is de band met je nieuwste vriend tot stand gekomen? Deel je ervaringen en dromen over vrienden maken met jong en oud.

5 november: Wintertijd

In november, in de week van de dialoog kijken we vooruit in een dialoog over de wintertijd. Wat betekent deze tijd voor jou, verheug je je op donkere of stille dagen, de lichtfeesten of zie je er tegen op? Bereid je je erop voor of laat je het over je heen komen? Geniet je van de voorpret of ben je blij als het voorbij is? En hoe is het als een ander de wintertijd heel anders ervaart, hier anders mee omgaat. Wat is je ideale wintertijd en wat doe je voor een mooie wintertijd. Laat je vooral verrassen door anderen!

Meedoen?

Vind jij het leuk om met verschillende mensen in Utrecht in contact te komen? Vind je aandacht voor de medemens belangrijk? Lijkt het je leuk om verschillende thema’s te onderzoeken? Je bent van harte welkom!
Vind je het leuk om gespreksbegeleider te zijn/worden in Podium Oost, om de bijeenkomsten en thema’s mee voor te bereiden, flyers te maken en deelnemers werven? We zijn op zoek naar versterking van de dialooggroep Oost. Van senioren tot studenten. Iedereen is welkom! Interesse? Stuur een mail naar info@Utrechtindialoog.nl.

Meer

Download, print en deel de flyer
Indruk van een deelnemer
Wat is een dialoog?
Zorgdialoog Podium Oost 2017
Podium Oost in dialoog 2018
Podium Oost

Reageren is niet mogelijk