Buurtdialogen in Terwijde

De dialooggroep Terwijde gaat het hele jaar in gesprek met buurtbewoners! We praten over Erbij Horen, het jaarthema van Utrecht in Dialoog. Je eigen buurt is de plek om contact te maken en actief te zijn. Samen met anderen maken we onze wijk en buurt tot een betere en fijnere plek waar iedereen zich thuis kan voelen en erbij kan horen. Met wie in Terwijde voel jij je verbonden en wie wil je nog leren kennen? Doe mee met de buurtdialogen, voor jong en oud in Hof ’t Spoor! Deelname is gratis en na afloop kun je aanschuiven bij een gezamenlijke lunch. 

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak. Mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat je met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen van 6 tot 8 deelnemers met een dialoogbegeleider die hiervoor getraind is.

Welke dialogen zijn er?

Donderdag 26 maart: Samen eten
10:00 tot 13:00 uur in Hof ’t Spoor
Samen eten geeft verbinding en kan een manier zijn om vriendschap, vreugde of verdriet te delen. Op 26 maart gaan we hierover samen in gesprek. Wat betekent samen eten voor jou? Vind je het leuk om samen te koken, eten te delen, verhalen te delen of eet je liever alleen voor de tv?

Donderdag 14 mei: Vrij zijn
10:00 tot 13:00 uur in Hof ’t Spoor
In mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid kunnen leven. We staan ook stil bij mensen die dat niet kunnen omdat ze bijvoorbeeld ergens wonen waar oorlog is. Hoe vrij voel jij je in je eigen buurt en in de wijk Terwijde? Heb je je wel eens niet vrij gevoeld? Daarover wisselen we van gedachten op 14 mei.

Donderdag 10 september: Vriendschap
10:00 tot 13:00 uur in Hof ’t Spoor
Op donderdag 10 september praten we over vriendschappen en vrienden. Sommige vriendschappen duren een leven lang, andere korter. Soms heb je daar zelf een keuze in maar niet altijd. Wat is de plek van vriendschap in jouw leven? Wonen je vrienden dichtbij, in Terwijde, of verder weg?

Donderdag 10 december: Familie
10:00 tot 13:00 uur in Hof ’t Spoor
In de feestmaand december komen we bij elkaar om te praten over familie. Voor veel mensen is hun familie hun veilige basis in het leven maar dat geldt niet voor iedereen. Voel jij je verbonden met je familie? Of zijn er andere mensen in je leven die die rol hebben?

Download, print en deel de Flyer met de Buurtdialogen Terwijde >>>

Zelf actief worden in Leidsche Rijn?

Vind jij het leuk om met verschillende mensen in Leidsche Rijn in contact te komen? Vind je aandacht voor de medemens belangrijk? Lijkt het je leuk om verschillende thema’s te onderzoeken? Vind je het leuk om gespreksbegeleider te zijn/worden in Terwijde? Om de bijeenkomsten en thema’s mee voor te bereiden, flyers te maken en deelnemers te werven? We zijn op zoek naar versterking van de dialooggroep Terwijde. Van senioren tot studenten: iedereen is welkom! Interesse? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

 

Reageren is niet mogelijk