Bruggen herbouwen, hier en daar

bruggen-1024x768Op zondag 22 mei viert het Utrechts platform UPLR haar eerste Lustrum met de lancering van een nieuw project om  de komende jaren verder te bouwen aan verbinding en vreedzaam interreligieus samenleven. Met presentaties van interreligieuze samenwerking in Irak, Syrië en Utrecht.  Van 13.30 tot 17.00 uur, met maaltijd tot 18.30 uur in de W.G. van de Hulstschool, Jutfaseweg 137. Iedereen is welkom, ook om ’s avonds met ons mee te eten, voor een kleine bijdrage van €5,-. Je kunt je aanmelden bij info@uplr.nl.

Verbinding

Verbinding staat centraal bij het UPLR (Utrechts Platform voor Levensbeschouwing en Religie). Al vijf jaar biedt UPLR ruimte voor ontmoeting en dialoog. Hoewel veel Utrechters het belang van verbinding onderstrepen, ziet UPLR helaas ook in Utrecht verharding en groeiende kloven tussen mensen. Te vaak worden mensen buitengesloten om hun overtuiging of afkomst. Dit maakt bruggen bouwen zo belangrijk en daarom het centrale thema van dit lustrumsymposium! Op deze feestelijke bijeenkomst wil UPLR laten zien dat je tegenstellingen kunt overbruggen en relaties kunt herstellen. Met korte presentaties, muziek en volop ruimte voor ontmoeting en dialoog.

Bruggen herbouwen (Kirkuk)

Bruggen bouwen betekent over grenzen heenkijken. Ons leven wordt beïnvloed door wat elders gebeurt. Het symposium wordt daarom ook het startsein voor onze internationale samenwerking. Utrecht kent voorbeeldige interreligieuze praktijken. Daarin staat Utrecht niet alleen. Ook in de grote Irakese stad Kirkuk is er nauwe samenwerking tussen christenen, Yezidi’s en moslims, bijvoorbeeld bij de zorg voor een half miljoen vluchtelingen. Kirkuk is daarmee een prachtig voorbeeld van verbinding. Yosé Höhne-Sparborth heeft in de afgelopen jaren contacten opgebouwd in Kirkuk en zal laten zien wat Utrecht kan leren van Kirkuk.

Meer

Lustrumviering UPLR

Reageren is niet mogelijk