Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Talen aan dialoogtafels

ma 12 juli 2021, 19:30 - 21:30

Heb je ooit aan een dialoogtafel gezeten met deelnemers die een andere moedertaal hadden dan jij? Was dat extra verrijkend? Maakte het verbinding moeilijker? Gebeurde er iets anders?

We nodigen je uit om deel te nemen aan deze workshop waarin we de bevindingen van onderzoek naar meertaligheid aan dialoogtafels bespreken en verdiepen. En aanbevelingen formuleren voor de toekomst, om Utrecht in Dialoog taalkundig inclusiever te maken. Iedereen is welkom! Schrijf je in via de rode knop en neem een vriend, collega of buurman mee.

Embed from Getty Images

Meertaligheid in dialogen

Utrecht in Dialoog verwelkomt mensen met verschillende achtergronden, perspectieven en talen aan de dialoogtafel. Hoewel de meeste deelnemers Nederlands als moedertaal hebben, zijn er ook veel deelnemers met een andere moedertaal. Sommigen spreken vloeiend Nederlands, anderen vertrouwen meer op het Engels als communicatiemiddel en/of proberen Nederlands te leren. Met de aanwezigheid van Nederlandse, Engelse en gemengde tafels kunnen deelnemers in dialoog hun taalvaardigheid  oefenen. Wat betekent dit individuele doel voor de dialoog, voor andere deelnemers en voor de persoon die de taal leert zelf? Voegt het iets toe aan de dialoog? Maakt het verbinding moeilijker? Verandert het de aard van de dialoog? Biedt het nieuwe kansen?

Agenda

19:15 Zoom ruimte open
19:30 Presentatie onderzoeksresultaten en aanbevelingen
19:45 In gesprek over resultaten
20:45 Oogsten en delen opbrengsten
21:30 Afronding

Evelyn Henderson-Child

Evelyn Henderson-Child is eventcoördinator en dialoogbegeleider bij Utrecht in Dialoog. Als onderdeel van haar Master Interculturele Communicatie aan de Universiteit Utrecht, doet ze onderzoek naar meertaligheid bij Utrecht in Dialoog door middel van etnografische observatie en dialoogfocusgroepen. In deze workshop presenteren en verdiepen we haar bevindingen en aanbevelingen met vrijwilligers, deelnemers, partners en experts.  Iedereen is van harte welkom om mee te denken en werken aan een inclusieve benadering van meertaligheid in dialoog.

Lees hier meer over Evelyn.

Gegevens

Datum:
ma 12 juli 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.