Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop spannende gesprekken

zo 14 maart 2021, 14:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on vr 24 september 2021 at 14:00

Wat als een dialoog spannend is, zienswijzen op gespannen voet met elkaar staan, een open houding en nieuwsgierigheid ontbreekt. Lukt het dan om naar elkaar te luisteren zonder om de hete brei heen te draaien? Wat kun je als dialoogbegeleider doen om veiligheid te brengen, luisteren en dialoog (weer) mogelijk te maken? Hoe geef je heftige emoties en sterke meningen een plek en kom je (weer) in gesprek? In deze workshop voor ervaren dialoogbegeleiders verdiepen we onze kennis over het omgaan met spannende situaties, als er veel op spel staat. En op wat er nodig is om tot spannende gesprekken te komen, verschillende bubbels en perspectieven in gesprek te krijgen?

Spannende gesprekken

Utrecht in Dialoog wil Utrechters uit verschillende bubbels respectvol in gesprek brengen, ook rond spannende onderwerpen waar belangen tegengesteld lijken en er veel op het spel staat. Door het lastige te benoemen en open zonder oordeel te bespreken ontstaat immers ontspanning en verlichting en ruimte voor de geboorte van nieuwe inzichten. Maar wat is er nodig om met mensen uit verschillende bubbels in dialoog te komen, polariteiten met elkaar op basis van gelijkwaardigheid te onderzoeken? Wat is de urgentie, jouw droom, verlangen, wat zie je graag anders, wat kun je hierin zelf en met anderen doen? Kunnen we met elkaar verschillen, polariteiten, andere bubbels opzoeken, eigen oordelen onderzoeken in een doorlopende dialooggroep met mensen die heel verschillend in de wereld staan?  Wat vraagt een dialoog rond de polariteiten Zwart-Wit en rond Corona(maatregelen)?

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een gelijkwaardig gesprek van mensen tot mens, een methode voor ontmoeting die ruimte biedt voor verschillen. Een manier om een dialogische houding eigen te maken en te oefenen. Een gesprek waarin ervaringen, verlangens, gevoelens en gedachten open worden gedeeld, iedereen gehoord, gezien en gewaardeerd wordt. Als mensen die elkaar niet vanzelf tegenkomen verhalen en dromen delen ontstaan vaak verrassende inzichten en komen nieuwe perspectieven en mogelijkheden in beeld.

Voor wie?

Speciaal voor dialoogbegeleiders maar ook anderen zijn welkom. Wil je spannende gesprekken begeleiden of organiseren tussen mensen met heel verschillende gezichtspunten en belangen? Wil je beter om leren gaan met spannende situaties, als emoties oplopen in groepen of mensen uit verschillende bubbels in gesprek brengen? Ben je bekend met de principes en uitgangspunten van de waarderende dialoog? Je bent van harte welkom.

Kosten

Gratis voor actief betrokken bewoners, vrijwilligers, studenten, met U-Pas en partners van Utrecht in Dialoog. 150 euro voor deelnemers vanuit bedrijven en andere organisaties. 50 euro voor deelnemers vanuit andere dialooginitiatieven. Graag overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. de titel van de workshop/training. Op een andere manier betalen, een tegenprestatie leveren kan ook.

Gegevens

Datum:
zo 14 maart 2021
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.