Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Online Hosting

di 20 oktober 2020, 19:30 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on di 17 november 2020 at 19:30

cyclische aanpak

In de workshop Online Hosten leer je online dialoogbijeenkomsten te hosten  als gastvrouw/gastheer, eventueel in duo’s. Voor als je geplande onlinedialoogbijeenkomsten wilt hosten of eigen bijeenkomsten wilt organiseren, vorm en inhoud wilt geven. Voor de workshop en online dialoogbijeenkomsten maken we gebruik van Online Zoomsessies.

Voorbereiding

Voordat je de workshop volgt neem je deel aan een of meer online dialoogbijeenkomsten van Utrecht in Dialoog om zelf te ervaren hoe het werkt en ontdekken wat in het hosten belangrijk is. Hier vind je de komende online dialogen >>>

Wat doet een Online Host

Een online host faciliteert een online dialoogbijeenkomst, heet een ieder welkom, zorgt ervoor dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen,  introduceert dialoogbegeleiders en het thema, verzorgt de verdeling in groepen en het gezamenlijk oogsten van de opbrengsten. De host bewaakt de tijd, stuurt de kernvragen  naar alle betrokkenen en verzorgt de afronding van de bijeenkomst.

Vaak is de host ook degene die de dialoogbijeenkomst met een team organiseert. Lees hier meer over het organiseren van een dialoogbijeenkomst >>>

Wat ga je leren?

  • Het gebruik van Zoom voor het faciliteren van een dialoogbijeenkomst: gebruik van de basisfuncties, ondersteuning bij eenvoudige technische problemen, indelen in groepen, gebruik van de chat voor het oogsten, het maken van foto’s etc.
  • Mensen helpen online te komen, kennis laten maken de Zoom basisfuncties en huisregels van een online dialoog
  • De structuur en opbouw van een online dialoogbijeenkomst
  • Wat je rol is als host is bij de verschillende onderdelen
  • Hoe je deelnemers onderverdeelt in ‘break out rooms’, de tijd bewaakt met meldingen, zo nodig de ruimtes binnen kunt lopen.
  • Hoe je de opbrengsten van een dialoogbijeenkomst oogst en verdiept

Videoinstructie en oefensessies

De training bestaat uit een videoinstructie van een uur en 2 oefensessies van twee uur (19:30-21:30 uur). De videoinstructie bekijk je van te voren thuis. Hou rekening met een voorbereidingstijd van 3 uur.

We gaan er van uit dat je voor  de oefensessies de instructievideo hebt bekeken, de handleiding en relevante webpagina’s hebt doorgenomen.

In de eerste oefensessie oefenen we de basisfuncties van het online hosten, het verzorgen van een Zoom-instructie en mensen helpen online te komen. In de tweede oefensessie oefenen we met het indelen in groepen en het oogsten van opbrengsten. Oefensessie  Online Hosten 2 volgt een week op Oefensessie Online Hosten 1.

Kosten

Gratis voor actieve vrijwilligers bij Utrecht in Dialoog. 150 euro voor deelnemers vanuit organisaties. 50 euro voor vrijwilligers van andere dialoogsteden. 10 Euro voor studenten en met U-Pas. Graag overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. Workshop Online Hosting.

Wil je op een andere manier betalen, een tegenprestatie leveren? Mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Meer

De gesprekken in de breakout rooms worden begeleid door dialoogbegeleiders. Lees hier meer over dialoog begeleiden >>>.

De host is vaak medeorganisator. Lees meer over het organiseren van een dialoogbijeenkomst >>>

Gegevens

Datum:
di 20 oktober 2020
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.