Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop jongerendialoog

wo 29 augustus 2018, 14:00 - 17:00

Wil je met jongeren met verschillende achtergronden in dialoog over thema’s die leven? Ook andere jongeren de energie en rijkdom laten ervaren van een gelijkwaardig gesprek waarin luisteren centraal staat? Wil je met een positieve veranderaanpak thema’s en vraagstukken die raken aan polarisatie verdiepen en in constructieve samenwerking verder brengen? Met andere jongeren leren hoe je vanuit openheid in gesprek kunt, kunt leren van wat wel werkt, vanuit verschillen nieuwe perspectieven kunt ontdekken? Je bent van harte welkom!

Voor wie?

Deze workshop richt zich op organisaties, verenigingen en raden van/voor jongeren, studenten, scholieren, schoolverlaters, trainees, starters, vrijwilligers, nieuwkomers, expats, werkzoekenden en zinzoekers die samen willen werken aan positieve verandering in onderwijs, werk, sport, zorg, samenleving en/of politiek. Ook jonge raadsleden, coaches, trainers, docenten, ambtenaren, hulpverleners, onderzoekers, buurtvaders/moeders, ouders, ervaringsdeskundigen en experts die met jongeren met verschillende achtergronden werken, in contact zijn of willen komen zijn van harte welkom!

Jongerendialogen

In deze workshop gaan we volgens de dialoogprincipes aan de slag met de voorbereiding van verschillende jongerendialogen in de komende periode. IMG_4866Om in gesprek te komen met Utrechtse jongeren die je niet vanzelf tegenkomt, ziet en hoort, die in andere werelden leven, anders kijken, denken en voelen, andere idealen hebben, een andere taal spreken en anders leven, wonen, werken, leren, spelen, geloven, hopen….? Om het grijze midden en de nuance stem, gezicht en betekenis te geven, en te versterken. We gaan weer graag op verschillende plekken in gesprek. Wat we de afgelopen tijd hebben gedaan hebben vind je bij Jongeren in dialoog en in het jaarverslag 2017.

Polarisatie tegengaan

In deze workshop staan vragen centraal die van belang zijn om polarisatie tegen te gaan.

  • hoe betrekken we meer jongeren met verschillende achtergronden die we minder zien en horen?
  • welke thema’s/vraagstukken leven bij veel jongeren, vragen dialoog, een gesprek op gelijkwaardige basis?
  • hoe kunnen betrokken jongeren nog meer positieve verandering genereren, door dialoog meer verschil maken?
  • welke jonge invloedrijke jonge partners, boegbeelden, ambassadeurs en media kunnen het gesprek veranderen?
  • op welke manier wil je meewerken, als partner, organisatie, mens? Wie wil wat doen, betekenen, bijdragen?

In de workshop maken we gebruik van verschillende dialoogmethodieken. Heb je vragen, ideeën of tips? Mail naar jongeren@utrechtindialoog.nl.

Voor meer informatie over het tegengaan van polarisatie verwijzen we naar Jongeren over polarisatie (NJR), Polarisatie tegengaan (Bart Brandsma) en Stay Human onderzoek (verslagen masterclasses).

Meer

Jongeren in dialoog
Trainees/Starters gezocht
Niemand past in een hokje (Burgerschap & Bildung)
Jongeren moeten meer vanzelfsprekend de dialoog aangaan (Zorg & Welzijn)
Ubuntu-workshop kansen (archief)
Workshop jongerendialoog (archief)
Dialoog bij polarisatie (archief)

Gegevens

Datum:
wo 29 augustus 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Locatie

De Alchemist
Europalaan 2
Utrecht, 3526 KS Nederland

Reacties zijn gesloten.