Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: impact van dialoog

wo 10 juni 2020, 19:30 - 22:00

‘Wat is de impact van dialogen?’ zul je je misschien wel eens afgevraagd hebben. Deze vraag ging ook door Maria’s hoofd toen ze zich voorbereidde op haar masterscriptie.

Maria Chatzidionysiou, onze Griekse stagiaire van de Universiteit Utrecht, met haar achtergrond in Early Childhood Education en haar specialisatie in Inclusive Societies, stelde zich voor hoe de dialoogmethodiek en de onderwijspraktijk gecombineerd kunnen worden. Maria zag een mogelijkheid waarin dialogen ingezet kunnen worden als instrument tegen sociale polarisatie en ten behoeve van sociale integratie in het onderwijs en daarbuiten.

En wie kun je nou beter bij dit onderzoek betrekken dan de ervaringsdeskundigen zelf? Hoe denken de deelnemers, begeleiders en betrokkenen bij dialogen hierover en hoe definiëren zij polarisatie en inclusie? Met deze vragen in het achterhoofd ontstond het onderzoek ‘The Impressions of Dialogues and their Educational Use’.

Tijdens deze workshop presenteert Maria de resultaten van haar onderzoek. Hoe wordt aan de ene kant polarisatie in de samenleving ervaren (segregatie, discriminatie) en aan de andere kant de inclusie van mensen (het gevoel erbij te horen). Welke rol spelen dialogen bij het omgaan met deze kwesties in ons werk, onze scholen en rond de keukentafel?

Programma

19:30 Welkom en achtergrond in de context van Utrecht in Dialoog
19:45 Achtergrond, benadering en resultaten van het onderzoek
20:15 Vragen
20:30 Gesprek over onderzoeksvragen, uiteen in groepen
21:30 Opbrengsten verzamelen en conclusie
21:45 Afronding
22:00 Einde workshop

Log samen met ons in op 10 juni en ontdek welke conclusies Maria heeft getrokken na het interviewen van 20 betrokkenen bij dialoogbijeenkomsten. Meld je aan via de rode knop hierboven. Graag tot dan!

Gegevens

Datum:
wo 10 juni 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Organisatoren

Utrecht in Dialoog
UNION

Reacties zijn gesloten.