Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Wijkdialoog

di 3 juli 2018, 19:00 - 22:00

In de kennismakingsworkshop Wijkdialoog Gemeenschapskracht maak je kennis met de Wijkdialoog Gemeenschapskracht. We staan stil bij praktijkervaringen, wat we beogen, wat er nodig is om gemeenschapskracht tot een succes te maken, thema’s en vragen die spelen. 

De workshop wordt verzorgd in samenwerking met Omzien naar Elkaar en de Nederland Zorgt Voor Elkaar.

Wijkdialoog

In een Wijkdialoog delen we praktijkervaringen met gemeenschapskracht, leren we van wat wel werkt, laten we ons verrassen door verschillende perspectieven, maken gebruik van de veranderkracht van idealen en verhalen, persoonlijk en collectief, en leren we al doende in experimenten.

Voor wie?

Werk je als actieve bewoner, vrijwilliger  of ervaringsdeskundige aan een sterke gemeenschap? Wil je gemeenschapskracht in je wijk, buurt of netwerk meer ruimte geven?  Geloof je in de kracht van dialoog voor verbinding en verandering? Je bent van harte welkom.

Programma

18:30 Inloop met koffie, thee
19:00 Welkom en introductie
19:30 Kennismaken, met elkaar, gemeenschapskracht en wijkdialoog.
20:30 Verkenning eigen wijkdialoog: ambities, thema’s, vragen
21:30 Evaluatie en vervolg
22:00 Afsluiting

Wat is gemeenschapskracht

Op verschillende plekken in het land bouwen mensen aan vitale gemeenschappen en zorg voor elkaar, individueel en gezamenlijk. In buurthuizen, dagopvang, voedseltuinen, praktisch hulp, ontmoeting, zorg, werken, leren, wijkinformatie, zingeving en meer.

In een Wijkdialoog maken we de kracht van gemeenschappen zichtbaar, geven we positieve energie van bewoners de ruimte, werken we aan eigenaarschap, het verbeteren van het samenspel met systeempartijen en verandering van de wereld van systemen.

Wat is een dialoog

Een dialoog is een open gesprek op gelijkwaardige basis tussen inwoners, mensen die de buurt, het dorp, de wijk kennen, mensen verbinden, naar elkaar omzien en elkaar verder helpen. Om de kracht van gemeenschappen zichtbaar te maken,  positieve energie van bewoners de ruimte te geven, al doende te werken aan eigenaarschap, het verbeteren van het samenspel met systeempartijen en verandering van de wereld van systemen. Een wijkdialoog bestaat uit een serie bijeenkomsten waarin bewoners reflecteren op ervaringen goede voorbeelden en idealen delen en vervolgstappen zetten om sterke buurten, dorpen, gemeenschappen te bouwen.

Vliegwiel Gemeenschapskracht Samen030

Meer

Wat is een dialoog
Estafette Wijkdialoog Gemeenschapskracht
Dialoogtafel organiseren
Leergang wijkdialoog

Gegevens

Datum:
di 3 juli 2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.