Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop “Elkaar zien”

do 13 september 2018, 19:00 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on do 13 september 2018 at 19:00

Wat gebeurt er als je de ander echt ziet en als je zelf gezien wordt?  Als je met mensen in gesprek gaat die anders zijn, denken, voelen, in andere werelden leven? In een dialoogbijeenkomst brengen we mensen bij elkaar en in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen over thema’s die leven. Wil je aan tafel met buurtgenoten, collega’s, partners in je wijk, buurt, straat of club? Dat kan! Tijdens de workshop Elkaar (vaker) zien kijken we hoe we kunnen samenwerken om mensen bij elkaar te brengen, en in gesprek te gaan over een thema dat leeft en er toe doet. 

Inhoud workshop

In de workshop Elkaar zien maken we kennis met elkaar, maak je kennis met Utrecht in dialoog en onze activiteiten, een verkennen we wat we voor elkaar kunnen betekenen om een waarderende dialoog mogelijk te maken. We gaan aan de slag rond het thema Elkaar zien, het thema voor de Week van de Dialoog 2018. Die week gaan we in gesprek op bijzondere plekken in de stad om elkaar te zien en onze blik te verbreden. In de workshop doe je ideeën op voor een dialoogbijeenkomst die je samen met anderen kunt organiseren rond een thema dat leeft. We werken volgens de principes van de waarderende dialoog. Je leert wat er nodig is voor een dialoogbijeenkomst en wat Utrecht in Dialoog hierin kan betekenen.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor mensen en organisaties die dialoog mogelijk willen maken, o.a. in de Week van de dialoog, of dat overwegen. De week van de dialoog is van 3-12 november 2018. We gaan dan op verschillende locaties in gesprek om elkaar te zien en nieuwe werelden te ontdekken zonder ver te hoeven reizen. Dit jaar met speciale aandacht voor dialoog met jongeren. Ook Utrechters en organisaties die op een ander moment dialoog mogelijk willen maken zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld over armoede, gelijkwaardigheid, opvoeden, eenzaamheid, vertrouwen of aanspreken.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een bijeenkomst waar mensen met elkaar praten over een onderwerp dat leeft, dat ook lastig kan zijn om te bespreken. De waarde van een dialoog ervaar je pas echt door er zelf aan mee te doen. Je leert van elkaars ervaringen en standpunten en verrijkt je inzicht. Deelnemers ervaren meer verbinding met anderen als ze aan een dialoogtafel meegedaan hebben. Door een dialoog mogelijk te maken, verbind je Utrechters en versterk je je eigen netwerk. Je komt in contact met Utrechters die je niet vanzelf tegenkomt, verkent een thema vanuit verschillende perspectieven om tot dieper inzicht te komen. Je kunt zo ook een onderwerp bespreekbaar maken en uitdiepen dat voor jouzelf belangrijk is. Wil je meer weten? Schrijf je dan in voor één van de dialoogworkshops in de aanloop naar de Week van de Dialoog.

Meer

Voorlopig overzicht Week van de Dialoog 2018
Zelf een tafel organiseren
Workshop dialoog organiseren
Week van de dialoog
Thema Elkaar zien

Gegevens

Datum:
do 13 september 2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Site:
https://www.gryttemaliebaan45.nl/