Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Workshop Dialoog Organiseren

di 20 oktober 2020, 19:00 - 22:00

cyclische aanpak

Wil je zelf een dialoog organiseren, in jouw organisatie, buurt, school, sportclub of wijk? Met een buurtinitiatief, bewonersgroep en andere partners aan de slag met een vraagstuk? Een dialoog(serie) rond een thema organiseren? In deze workshop leer je wat hierbij komt kijken en hoe je een eigen serie (buurt)dialogen ontwerpt, vormgeeft en realiseert op basis van de waarderende aanpak van Nederland in Dialoog. Bekijk alvast wat over dialoog organiseren op de site staat, en neem ook je maatjes en partners mee!

Vanwege corona wordt deze workshop online aangeboden. Bij inschrijving ontvang je eerst een videoinstructie als voorbereiding

Programma

19:00 Inloop met koffie, thee
19:30 Welkom en introductie
20:00 Kennismaken, met elkaar en buurtdialogen
20:30 Onderzoeken en vormgeven eigen dialoog(serie): ambities, thema’s, vragen
21:30 Evaluatie en vervolgafspraken
22:00 Afsluiting

Voor wie?

Wil je een dialoog organiseren, heb je dat nog niet eerder gedaan, of wil je graag samen met anderen een dialoog(serie) ontwerpen en vormgeven? In deze workshop ga je met elkaar aan de slag met het waarderend ontwerpen en vormgeven van dialogen. Met elkaar kom je tot een mooier thema,  krachtiger programma en tot meer diversiteit aan tafel waardoor de dialogen rijker worden. We maken kennis met elkaars dromen, talenten en talenten om tot een waardevolle dialoog(serie) voor deelnemers te komen.

Met en van elkaar leren

We staan stil bij praktijkervaringen, wat we beogen, wat er nodig is om dialogen tot een succes te maken, thema’s en vragen die spelen. De workshop wordt opgebouwd volgens de principes van de waarderende aanpak: van verkennen en vertellen tot en met verbeelden, vormgeven en verwezenlijken. We leren van positieve ervaringen en maken gebruiken van de kracht van onze dromen om verder te komen. We verkennen idealen, mogelijke thema’s en doelen, delen mooie ervaringen om tot een (gezamenlijke) visie en doel te komen. We maken een schets, ontwerp van de opzet van de dialoog en afspraken over de verwezenlijking: wie pakt wat op en wat is er verder nog nodig.

Meer

Dialoog organiseren
Buurtdialogen: Erbij Horen
Handboek Tafelorganisatoren Utrecht in Dialoog (2016)
Handleiding Nederland in Dialoog (2016)
Materialen voor organisatoren

Gegevens

Datum:
di 20 oktober 2020
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.