Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wijkleerhuis Oost?

di 16 maart 2021, 15:00 - 17:00

In deze dialoog onderzoeken we wat anders is als er een Wijkleerhuis in Utrecht Oost is, hoe dat kan werken, wat dan anders is in de buurt, voor buurtgenoten, studenten, buurtinitiatieven en werkers in de wijk. En wat dat betekent voor als je (buren)hulp nodig hebt, op zoek bent naar zorg of talent in de buurt. Praat en denk mee over het Wijkleerhuis Oost en nodig vooral ook stagiaires en studenten uit! Je kunt je aanmelden met een mail bij info@oostvoorelkaar.nl.

Programma

14:30 Inloop met hulp bij online komen
15:00 Welkom en inspiratie met Linda Tersteegh, ROC Midden Nederland
15:15 In dialoog over Wijkleerhuis (in groepen)
16:45 Opbrengsten oogsten
17:00 Afsluiting en vervolg

Wijkleerhuis

We maken kennis met elkaar, delen wat we belangrijk vinden in dit gesprek en delen positieve ervaringen met stagiaires en studenten. We onderzoeken wat een WijkLeerhuis voor Utrecht Oost zou betekenen, wat dan mogelijk wordt, anders is dan nu. Hoe ziet jouw ideaalplaatje eruit voor jezelf, buurtgenoten, buurt en wijk als geheel en voor de stagiaires, studenten, docenten en begeleiders? Wat zou je hier zelf in willen betekenen? Wat is daarin belangrijk voor jou en anderen, hoe zie je jouw rol en wat heb je daarvoor nodig? Is er een gemeenschappelijk beeld van hoe dit in Oost gaat werken? Wat wordt een ieders bijdrage?  Laat je inspireren door Wijkleerbedrijven in Overvecht, Kanaleneiland en Zuilen, het Stagehuis Den Haag en wijkleernetwerken.

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een gesprek op gelijkwaardige basis over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Buurtgezondheid Utrecht Oost

In het kader van het project Buurtgezondheid Utrecht Oost (ZONMWproject) organiseren Oostvoorelkaar en Utrecht in Dialoog online dialoogbijeenkomsten met bewoners en werkers die actief zijn in Utrecht Oost om ideeën die in eerdere gesprekken naar voren zijn gekomen vanuit verschillende gezichtspunten te verdiepen. Met als doel een breder gedragen beeld te krijgen van of en hoe deze concepten in Utrecht Oost kunnen werken en wat daarvoor nodig is. Om zo een sociale basis voor gemeenschapskracht met elkaar vorm te geven en te bouwen. Het gaat om het vormgeven van Buurtgezichten (dinsdag 16 februari, 15-17 uur), een Wijkleerhuis Oost (dinsdag 16 maart, 15-17 uur) en een Buurtacademie Oost (dinsdag 20 april, 15-17 uur).

Meer

Wijkdialoog, de moeite waard 

Gegevens

Datum:
di 16 maart 2021
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.