Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wat vinden wij (jongeren) belangrijk?

do 29 november 2018, 14:00 - 17:00

Na de Workshop Jongerendialoog zijn we aan de slag gegaan met het organiseren van jongerendialogen. Dit atelier is een moment om met andere jongeren stil te staan bij wat er is besproken, wat we hiervan kunnen leren, te kijken welke nieuwe inzichten de gesprekken hebben opgeleverd en welke vervolg we hier aan kunnen geven.  Ben je jonger dan 30 jaar? Dan willen we je er heel graag bij!

Jongerendialogen

Foto: Monique Dekkers

De afgelopen maanden zijn we in gesprek gegaan of gaan we nog in gesprek over thema’s als ‘Meedoen‘, ‘Nieuwe buren‘, ‘Elkaars krachten zien‘, ‘Elkaar zien in werk‘, ‘Toekomst‘, ‘Respect‘ en ‘Sharing the city‘. Dit doen we in scholen, op de universiteit, bij een woonproject, en nog vele andere leuke plekken in de stad. Er zijn onder andere dialogen in Kanaleneiland, Leidsche Rijn, Overvecht en Utrecht Oost.

Tijdens deze gesprekken hebben jongeren veel ervaringen, dromen en mogelijke acties met elkaar gedeeld. Deze zijn in de vorm van anonieme verslagen opgehaald. Aan de hand hiervan onderzoeken we wat jongeren belangrijk vinden.

Op ontdekking

Foto: Haya Alsalama

Dialogen zijn meer dan verrassende ontmoetingen, verdiepende gesprekken en momenten van verbinding. Dialogen brengen nieuwe inzichten en vragen soms om vervolgacties. Zo ontdekken we wat er speelt in de verschillende levens van jongeren, wat er voor ons speelt.

In dit atelier gaan we de opbrengsten van de jongerendialogen met elkaar onderzoeken en verdiepen om deze ervaringskennis en wijsheid vruchtbaar te maken en verder te brengen.

* Wat voor inzicht bieden de gesprekken in wat belangrijk is voor jongeren, wat er speelt? Wat voor behoeften hebben we? Hoe willen we meetellen,  gehoord en betrokken worden? Wat kunnen Utrechters, de gemeente en Utrecht in dialoog hierin betekenen?

* Is er een rode draad te zien in de gesprekken, wat valt er op, wat vraagt aandacht?

In het atelier onderzoeken we samen wat van waarde is, welk vervolg de inzichten en dromen verdienen. Fijn als je meedenkt!

Gegevens

Datum:
do 29 november 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Alchemist
Kon. Wilhelminalaan 8
Utrecht, Nederland